• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1: KROIMY WARZYWA I MANGO

Mango obieramy, usuwamy pestkę, a miąższ kroimy na kawałki. Dymkę oczyszczamy i kroimy na kawałki o długości 2 cm. Czosnek i imbir obieramy, drobno siekamy. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

KROK 2: SMAŻYMY WARZYWA

Olej rozgrzewamy na patelni i przesmażamy na nim dymki, czosnek oraz imbir przez 1 minutę. Doprawiamy curry. Mieszamy i smażymy razem przez 2-3 minuty.

KROK 3: GOTUJEMY DANIE

Dodajemy sos sojowy, sherry i mango. Całość dusimy przez 2 minuty, mieszając. Dodajemy masło orzechowe i 50 ml wody. Mieszamy, a następnie gotujemy ok. 3-5 minut do miękkości. Dodajemy sól i pieprz do smaku, wg uznania.

Krok 3: PODAJEMY DANIE

Ryż z warzywami przekładamy na talerze. Przed podaniem posypujemy prażonymi orzechami nerkowca oraz posiekaną pietruszką lub kolendrą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    46 dni temu
    plastikowy widelec i nóż? I'm shocked

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    38 dni temu
    Zdjęcie powstało już jakiś czas temu, gdy świadomość dotycząca szkodliwości takiego przekazu była mniejsza. Uważamy, że zużycie plastiku należy ograniczać. Należy również tworzyć komunikaty, które do tego zachęcają. Dlatego po Twojej sugestii zdecydowaliśmy się zilustrować przepis innym zdjęciem.
  • Gość Gość
    450 dni temu
    A może być brandy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    450 dni temu
    Może być :)
  • Gość Gość
    518 dni temu
    Czym można zastąpić cherry?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    518 dni temu
    Możesz je pominąć :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram