Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- papier do pieczenia
- piekarnik rozgrzany do temperatury 190°C
Krok 1: Przygotowujemy marynatę
Cebulę, imbir i czosnek obieramy i siekamy. Papryczkę chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i również siekamy. Mielone przyprawy mieszamy z 1 łyżeczką soli, odrobiną pieprzu i jogurtem. Dodajemy cebulę, czosnek i chili, mieszamy i doprawiamy sokiem z limonki.
Krok 2: Marynujemy kurczaka
Udka kurczaka i filety z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Udka obieramy ze skóry i kilka razy lekko nacinamy. Filety kroimy w poprzek na pół i również lekko nacinamy. Obtaczamy w marynacie i wstawiamy co najmniej na 4 godziny lub na noc do lodówki.
Krok 3: Pieczemy mięso
Udka kurczaka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, rozkładamy na nich trochę marynaty. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut. Udka obracamy, kawałki piersi kurczaka układamy z nimi na blasze i rozkładamy pozostałą marynatę. Pieczemy w tej samej temperaturze przez kolejne 20–25 min w gorącym piekarniku. Podajemy z chlebkiem naan.
Zobacz podobne
przepisy
Podudzie kurczaka z pomidorami i porami
Kurczak w azjatyckim wydaniu: smażony z pysznymi pomidorami i porami, podawany z młodymi ziemniakami.
Kurczak marynowany w miodzie z chłodnikiem i ziemniaczkami
Kurczak i ziemniaki? To nie musi być nudne! Soczyste mięso z pysznymi dodatkami to nowatorski sposób na klasyczny obiad.
Kurczak po amerykańsku
Przysmak dla miłośników amerykańskiej kuchni - kurczak podawany ze smażonymi ziemniakami.
Podudzia kurczaka z grilla marynowane w soku z pomarańczy
Pomarańcze też mogą przydać się na grillu, a dokładnie w marynacie do kurczaka. Zobacz, co z tego wyniknie.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Podudzia kurczaka z grilla marynowane w soku z pomarańczy
- Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną
- Piersi z kurczaka z szynką schwarzwaldzką
- Indyjskie szaszłyki z indyka z jogurtem z curry
- Kurczak z makaronem farfalle w sosie śmietanowo-czosnkowym
- Małże z czosnkiem i białym winem
- Tort jogurtowy z owocami leśnymi
- Club sandwich ze schabem
- Pollo con pimiento (pieczony kurczak z papryką i warzywami)
- Halloweenowe muffiny z czekoladą
- Kurczak z ananasem i sosem barbecue
- Barszcz ukraiński
- Szynka drobiowa z szynkowaru
- Kurczak w sosie pesto
- Zalewajka
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Ciastka pisanki
- Hummus grzybowy
- Orkiszowy krupnik z kurczakiem
- Kotleciki jagnięce
- Kotlety jagnięce z sałatką z groszku i mięty
- NALEWKA ŚLIWKOWA
- Tatar wołowy w omlecie sojowym
- Konfitura z rabarbaru z suszonymi figami
- Naleśniki z farszem
- Sałatka śledziowa z burakiem i piernikiem
- Wieniec wielkanocny
- Nalewka z głogu
- Smażona okra z cebulą i suszonymi morelami
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
1094 dni temu
Dziś zrobiłem Marynowany kurczak z piekarnika (murgh tandoori). według przepisu kuchni Lidla. Wyszedł GENIALNIE !!!!!!! Gratuluje przepisu oraz pomysłu Pozdrawiam Serdecznie Mephisto76
odpowiedz