Kurczak tandoori

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • papier do pieczenia
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 190°C

Krok 1: Przygotowujemy marynatę

Cebulę, imbir i czosnek obieramy i siekamy. Papryczkę chili oczyszczamy, pozbawiamy nasion i również siekamy. Mielone przyprawy mieszamy z 1 łyżeczką soli, odrobiną pieprzu i jogurtem. Dodajemy cebulę, czosnek i chili, mieszamy i doprawiamy sokiem z limonki.

Krok 2: Marynujemy kurczaka

Udka kurczaka i filety z piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Udka obieramy ze skóry i kilka razy lekko nacinamy. Filety kroimy w poprzek na pół i również lekko nacinamy. Obtaczamy w marynacie i wstawiamy co najmniej na 4 godziny lub na noc do lodówki.

Krok 3: Pieczemy mięso

Udka kurczaka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, rozkładamy na nich trochę marynaty. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190°C przez 20 minut. Udka obracamy, kawałki piersi kurczaka układamy z nimi na blasze i rozkładamy pozostałą marynatę. Pieczemy w tej samej temperaturze przez kolejne 20–25 min w gorącym piekarniku. Podajemy z chlebkiem naan.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Podudzie kurczaka z pomidorami i porami

Kurczak w azjatyckim wydaniu: smażony z pysznymi pomidorami i porami, podawany z młodymi ziemniakami.

Podudzie kurczaka z pomidorami i porami

poziom trudności: średni czas przygotowania: 1:40 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Kurczak po amerykańsku

Przysmak dla miłośników amerykańskiej kuchni - kurczak podawany ze smażonymi ziemniakami.

Kurczak po amerykańsku

poziom trudności: średni czas przygotowania: 2:00 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Podudzia kurczaka z grilla marynowane w soku z pomarańczy

Pomarańcze też mogą przydać się na grillu, a dokładnie w marynacie do kurczaka. Zobacz, co z tego wyniknie.

Podudzia kurczaka z grilla marynowane w soku z pomarańczy

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:55 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    1363 dni temu
    Dziś zrobiłem Marynowany kurczak z piekarnika (murgh tandoori). według przepisu kuchni Lidla. Wyszedł GENIALNIE !!!!!!! Gratuluje przepisu oraz pomysłu Pozdrawiam Serdecznie Mephisto76

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!