Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Gotujemy ryż

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Krok 2: Smażymy warzywa 

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek. Następnie dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew, drobno posiekaną paprykę i pokrojoną w ćwiartki cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy ugotowany ryż, sos sojowy i sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Całość mieszamy.

Krok 3: Podajemy danie

Ryż z warzywami przekładamy do miski, uklepujemy i przekładamy na talerz. Danie dekorujemy orzechami podprażonymi na suchej patelni, posiekanym szczypiorkiem i skórką otartą z cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    27 dni temu
    Bardzo pyszne danie. Zrobię jeszcze niejeden raz.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    44 dni temu
    Fajny, smaczny i lekki obiad. dzięki za pomysł

    odpowiedz

  • monika monika
    197 dni temu
    pyszniutkie

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram