Ryż z warzywami

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy ryż

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

Krok 2: Smażymy warzywa 

Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek. Następnie dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew, drobno posiekaną paprykę i pokrojoną w ćwiartki cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy ugotowany ryż, sos sojowy i sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Całość mieszamy.

Krok 3: Podajemy danie

Ryż z warzywami przekładamy do miski, uklepujemy i przekładamy na talerz. Danie dekorujemy orzechami podprażonymi na suchej patelni, posiekanym szczypiorkiem i skórką otartą z cytryny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • master jesz master jesz
    608 dni temu
    Danie bardzo smaczne i lekkie, dość oryginalny smak, jak szykujecie większą ilość porcji to najlepiej robić w głębokim naczyniu, wok coś w tym stylu.

    odpowiedz

  • DeadRaccoon DeadRaccoon
    2016 dni temu
    Pyszne tylko trochę słone następnym razem dodam mniej sosu sojowego i soli, Polecam

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2173 dni temu
    30 minut... tyle kroiłem potrzebne produkty -.- Ale dobre danie

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2231 dni temu
    Bardzo pyszne danie. Zrobię jeszcze niejeden raz.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2247 dni temu
    Fajny, smaczny i lekki obiad. dzięki za pomysł

    odpowiedz

  • monika monika
    2400 dni temu
    pyszniutkie

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!