Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy ryż
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Smażymy warzywa
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek. Następnie dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew, drobno posiekaną paprykę i pokrojoną w ćwiartki cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy ugotowany ryż, sos sojowy i sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Całość mieszamy.
Krok 3: Podajemy danie
Ryż z warzywami przekładamy do miski, uklepujemy i przekładamy na talerz. Danie dekorujemy orzechami podprażonymi na suchej patelni, posiekanym szczypiorkiem i skórką otartą z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Warzywa stir-fry po tajsku
Stir-fry to nic innego jak metoda szybkiego smażenia warzyw. Są przez to chrupkie i zachowują więcej smaku. Spróbuj połączenia z ryżem i mleczkiem kokosowym!
Risotto z dynią
Przepis na pyszne risotto z dynią, podlewane białym winem i bulionem. Koniecznie wypróbuj!
Risotto z grzybami
Klasyka w stylu włoskim dobra na każdą okazję. Spróbuj kremowego, grzybowego risotta z pieczarkami i borowikami.
Stir-fry z ciecierzycy z ryżem
Warzywa, dzięki szybkiemu smażeniu, są nadal chrupiące i zachowują pełnię smaku. A smak ten Kinga Paruzel podkreśliła jeszcze sokiem z pomarańczy.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta z gruszką i gorgonzolą
- Piernik świąteczny
- Jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- Marchewka w pomarańczowej glazurze
- Dorada z grilla z sosem cytrynowym
- Smoothie z kiwi i ogórków
- Kuskus z duszoną sałatą i kremem czosnkowym
- Pudding ryżowy z kardamonem i sałatką z mango
- Minipizze z fetą i oliwkami
- Wigilijny makowiec
- Warzywa po indyjsku z mango i orzeszkami
- Sorbet z mango, bananów i limonek
- Ryż smażony z warzywami
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Proteinowe mango lassi
- Dorsz z pappardelle z marchewki
- Sałatka z chrupiącym kalmarami
- Indyk z salsą truskawkową
- Omlet z zielonymi szparagami i czosnkiem niedźwiedzim
- Makaron razowy z pesto z suszonych pomidorów
- Kanapki superfoods z łososiem i awokado
- Sok z buraka – szybki przepis
- Naleśniki w sosie piwnym
- Sałatka z kiełkami fasoli
- Nalewka z głogu
- Talerz przekąsek w stylu adriatyckim
- Tarta z czerstwego pieczywa
- Pizza z mortadelą, pesto pistacjowym i burratą
- Grzyby marynowane
- Halibut w beszamelu z duszonym porem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (6)
608 dni temu
Danie bardzo smaczne i lekkie, dość oryginalny smak, jak szykujecie większą ilość porcji to najlepiej robić w głębokim naczyniu, wok coś w tym stylu.
odpowiedz
2016 dni temu
Pyszne tylko trochę słone następnym razem dodam mniej sosu sojowego i soli, Polecam
odpowiedz
2173 dni temu
30 minut... tyle kroiłem potrzebne produkty -.- Ale dobre danie
odpowiedz
2231 dni temu
Bardzo pyszne danie. Zrobię jeszcze niejeden raz.
odpowiedz
2247 dni temu
Fajny, smaczny i lekki obiad. dzięki za pomysł
odpowiedz
2400 dni temu
pyszniutkie
odpowiedz