
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy ryż
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Smażymy warzywa
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy posiekaną szalotkę i czosnek. Następnie dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchew, drobno posiekaną paprykę i pokrojoną w ćwiartki cukinię. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy ugotowany ryż, sos sojowy i sok wyciśnięty z połowy pomarańczy. Całość mieszamy.
Krok 3: Podajemy danie
Ryż z warzywami przekładamy do miski, uklepujemy i przekładamy na talerz. Danie dekorujemy orzechami podprażonymi na suchej patelni, posiekanym szczypiorkiem i skórką otartą z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Stir-fry z ciecierzycy z ryżem
Warzywa, dzięki szybkiemu smażeniu, są nadal chrupiące i zachowują pełnię smaku. A smak ten Kinga Paruzel podkreśliła jeszcze sokiem z pomarańczy.

Risotto grzybowe
Włoska klasyka dobra na każdą okazję. Spróbuj kremowego, grzybowego risotta z pieczarkami i borowikami.

Risotto z dynią
Przepis na pyszne risotto z dynią, podlewane białym winem i bulionem. Koniecznie wypróbuj!

Warzywa stir-fry po tajsku
Stir-fry to nic innego jak metoda szybkiego smażenia warzyw. Są przez to chrupkie i zachowują więcej smaku. Spróbuj połączenia z ryżem i mleczkiem kokosowym!

Komentarze (5)
666 dni temu
Pyszne tylko trochę słone następnym razem dodam mniej sosu sojowego i soli, Polecam
odpowiedz
823 dni temu
30 minut... tyle kroiłem potrzebne produkty -.- Ale dobre danie
odpowiedz
881 dni temu
Bardzo pyszne danie. Zrobię jeszcze niejeden raz.
odpowiedz
897 dni temu
Fajny, smaczny i lekki obiad. dzięki za pomysł
odpowiedz
1050 dni temu
pyszniutkie
odpowiedz
zobacz wszystkie