
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 wysokie szklanki
- 4 słomki
- blender kielichowy
- spieniacz do mleka
- rękaw cukierniczy
Przygotuj wcześniej
- Dynię upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, nie używaj funkcji termoobiegu. Tak przygotowane warzywo zmiksuj.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY KORZENNE PURÉE Z DYNI
Podpieczoną i zmiksowaną dynię łączymy w rondelku z mleczkiem kokosowym, gałką muszkatołową, cynamonem i cukrem. Podgrzewamy i dokładnie mieszamy składniki.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DYNIOWE LATTE
W drugim rondelku podgrzewamy napój sojowy. Na dno szklanki wlewamy ciepłe korzenne purée i dodajemy espresso. Napój sojowy spieniamy i również przelewamy do szklanki. Gotowe latte posypujemy z wierzchu cynamonem.
Krok 3: PRZYZGOTOWUJEMY DYNIOWY MILKSHAKE
Korzenne purée łączymy w kielichu blendera z bananem, mlekiem oraz jogurtem i miksujemy na gładką masę, którą następnie przelewamy do wysokiej szklanki. Milkshake dekorujemy z wierzchu ubitą i schłodzoną śmietanką kokosową, szprycowaną za pomocą rękawa cukierniczego, oraz drobno pokruszonymi ciasteczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)