Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- 4 wysokie szklanki
- 4 słomki
- blender kielichowy
- spieniacz do mleka
- rękaw cukierniczy
Przygotuj wcześniej
- Dynię upiecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, nie używaj funkcji termoobiegu. Tak przygotowane warzywo zmiksuj.
Krok 1: PRZYGOTOWUJEMY KORZENNE PURÉE Z DYNI
Podpieczoną i zmiksowaną dynię łączymy w rondelku z mleczkiem kokosowym, gałką muszkatołową, cynamonem i cukrem. Podgrzewamy i dokładnie mieszamy składniki.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY DYNIOWE LATTE
W drugim rondelku podgrzewamy napój sojowy. Na dno szklanki wlewamy ciepłe korzenne purée i dodajemy espresso. Napój sojowy spieniamy i również przelewamy do szklanki. Gotowe latte posypujemy z wierzchu cynamonem.
Krok 3: PRZYZGOTOWUJEMY DYNIOWY MILKSHAKE
Korzenne purée łączymy w kielichu blendera z bananem, mlekiem oraz jogurtem i miksujemy na gładką masę, którą następnie przelewamy do wysokiej szklanki. Milkshake dekorujemy z wierzchu ubitą i schłodzoną śmietanką kokosową, szprycowaną za pomocą rękawa cukierniczego, oraz drobno pokruszonymi ciasteczkami.
Zobacz podobne
przepisy
Szwarcwaldzki shake mleczny z wiśniami
Uwielbiasz tort szwarcwaldzki? Spróbuj jego szybszej i prostszej wersji w postaci shake’a z wiśniami i czekoladą.
Shake sojowy z jagodami i gruszką
Shake na mleku sojowym może smakować równie dobrze. Szczególnie w połączeniu ze słodkimi owocami.
Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
Kasza jaglana doskonale sprawdza się również w koktajlach. Paweł podpowiada, z czym ją najlepiej połączyć!
Shake z gruszką i marcepanem
Shake z marcepanem? Czemu nie! Poznaj przepis na efektowny i łatwy do przygotowania napój!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Papryka faszerowana z oliwkami
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
- Manhattan Latte
- Ciasto migdałowe z morelami
- Rozgrzewające herbaty na 3 sposoby
- Risotto z dynią
- Muffiny marchewkowe
- Muffiny piernikowe z powidłami i ganaszem czekoladowym
- Pulled pork na 2 sposoby: faszerowane bataty i kanapki
- Wegański deser czekoladowy z chia
- Herbata jabłkowo-cynamonowa
- Crostini z gruszkami, serem gorgonzola, miodem i orzechami
- Spaghetti z sosem z awokado
- Mrożona matcha latte
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Zielona przystawka
- Spanakopita
- Muffiny czekoladowe z brzoskwiniami i kruszonką orzechową
- Klopsy z mięsa mielonego z fasolką
- Wegańskie bounty owocowe
- Wegański bigos z boczniakami
- Tatar ze śledzia z musztardą francuską
- Kanapka z lazurem i kurczakiem
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Bezowy tort cytrynowy
- Kaczka nadziewana limonkami z pieczonymi ziemniakami i marchewką
- Barszcz
- Filet z kurczaka w ziołach z gratin z warzyw
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
- Lodowe kanapki w polewie i posypce z orzechów
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)