
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wykałaczki koktajlowe
- mikser/blender
Krok 1: Kroimy gruszki
Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Odcinamy 4 małe końcówki i nasuwamy wraz z przekrojonymi na pół czekoladkami z marcepanem na 4 wykałaczki.
Krok 2: Miksujemy składniki
Pozostałe gruszki miksujemy blenderem z sokiem wyciśniętym z 2 pomarańczy. Marcepan kroimy w grubą kostkę, dodajemy i miksujemy całość na pianę. Dodajemy jogurt oraz mleko i jeszcze raz miksujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku miodem. Przelewamy do 4 szklanek, ozdabiamy wykałaczkami i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Wrap z łososiem i warzywami
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Krem ziemniaczany
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (1)
2226 dni temu
Świetny! Niestety nie pomyślałem, żeby schłodzić masę i gruszki, więc shake wyszedł trochę za ciepły, ale i tak był pyszny!
odpowiedz