
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- wykałaczki koktajlowe
- mikser/blender
Krok 1: Kroimy gruszki
Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Odcinamy 4 małe końcówki i nasuwamy wraz z przekrojonymi na pół czekoladkami z marcepanem na 4 wykałaczki.
Krok 2: Miksujemy składniki
Pozostałe gruszki miksujemy blenderem z sokiem wyciśniętym z 2 pomarańczy. Marcepan kroimy w grubą kostkę, dodajemy i miksujemy całość na pianę. Dodajemy jogurt oraz mleko i jeszcze raz miksujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku miodem. Przelewamy do 4 szklanek, ozdabiamy wykałaczkami i natychmiast podajemy.
Zobacz podobne
przepisy
Szwarcwaldzki shake mleczny z wiśniami
Uwielbiasz tort szwarcwaldzki? Spróbuj jego szybszej i prostszej wersji w postaci shake’a z wiśniami i czekoladą.

Karaibskie smoothie owocowe z sałatą
Egzotyczne owoce, orzechy, miód i świeża sałata. To smoothie na pewno Ci zasmakuje!

Shake sojowy z jagodami i gruszką
Shake na mleku sojowym może smakować równie dobrze. Szczególnie w połączeniu ze słodkimi owocami.

Koktajl z kaszy jaglanej, wiśni i soku z buraka czerwonego
Kasza jaglana doskonale sprawdza się również w koktajlach. Paweł podpowiada, z czym ją najlepiej połączyć!

Komentarze (1)
1454 dni temu
Świetny! Niestety nie pomyślałem, żeby schłodzić masę i gruszki, więc shake wyszedł trochę za ciepły, ale i tak był pyszny!
odpowiedz