• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • wykałaczki koktajlowe
  • mikser/blender

Krok 1: Kroimy gruszki

Gruszki obieramy, kroimy w ćwiartki i pozbawiamy gniazd nasiennych. Odcinamy 4 małe końcówki i nasuwamy wraz z przekrojonymi na pół czekoladkami z marcepanem na 4 wykałaczki.

Krok 2: Miksujemy składniki

Pozostałe gruszki miksujemy blenderem z sokiem wyciśniętym z 2 pomarańczy. Marcepan kroimy w grubą kostkę, dodajemy i miksujemy całość na pianę. Dodajemy jogurt oraz mleko i jeszcze raz miksujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku miodem. Przelewamy do 4 szklanek, ozdabiamy wykałaczkami i natychmiast podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram