Kuchnia azjatycka - Sałatka z owocami morza - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Sałatki z owocami morza – nasze propozycje
Dobrej jakości składniki nie wymagają zaawansowanych zdolności kulinarnych, by przyrządzić sałatkę z owocami morza. Ze względu na brak dostępu do świeżych owoców morza, warto skorzystać z owoców morza w zalewie w oleju lub po prostu tych mrożonych. Oprócz bazowego składnika, weźcie pod uwagę również fakt, że sałatka z owocami morza będzie dobrze komponować się także z ryżem i makaronem. Rzadziej natomiast spotkacie się z sytuacją, w której sałatkę z owoców morza poleca się podać z majonezem. Zazwyczaj stanowi on jedynie element sosu, którym polewa się frutti di mare, jak np. w przypadku sałatki z homara z arbuzem z przepisu Kuchni Lidla. Jeśli jesteście ciekawi innych pomysłów na sałatkę z owocami morza, to koniecznie zajrzyjcie do poniższych przepisów.
Sałatka z owocami morza – przepisy:
Warto wiedzieć, że sałatki składające się z mieszanki owoców morza podajemy zwykle na zimno.
Przepisy na pyszne sałatki z krewetkami!
Wśród wszystkich owoców morza szczególnie popularnym i wdzięcznym składnikiem sałatek są krewetki. Planując przygotowanie sałatki z krewetkami, wybierajcie ich drobniejszą odmianę, która ułatwi i przyspieszy waszą pracę. Najlepiej więc, aby sałatka powstała z krewetek koktajlowych, o wiele mniejszych od królewskich czy tygrysich. Doborowym towarzystwem dla krewetek w sałatce są owoce egzotyczne. Jeśli zamierzacie spróbować tego połączenia i przekonać się osobiście, jak dobrze smakuje, to skuście się np. na sałatkę z krewetkami i ananasem lub granatem. Kuchnia Lidla w przepisie na cytrusową sałatkę z krewetek i awokado podpowiada też, w jaki sposób łączyć ją jednocześnie z pomarańczą. Taka kompozycja sałatki z krewetkami należy do przekąsek fit, którymi można zajadać się bez końca i bez najmniejszych nawet wyrzutów sumienia. Skorzystajcie również z innych propozycji Kuchni Lidla na sałatkę z krewetkami. Oto przepisy: