Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy składniki sałatki
Ziemniaki obieramy i kroimy w półplasterki, a cebulę – w pióra. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pokrojone w pierścienie kalmary oraz małże także gotujemy. Gdy małże się otworzą, oddzielamy je od skorupek.
Krok 2: Podsmażamy owoce morza
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Wrzucamy krewetki. Dodajemy sok z cytryny i dorzucamy ugotowane kalmary oraz małże. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i mieszamy.
Krok 3: Przygotowujemy dressing
Do miski wlewamy oliwę z oliwek i sok z cytryny, po czym mieszamy je z posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wykładamy ziemniaki i cebulę. Wokół umieszczamy podsmażone owoce morza. Całość polewamy dressingiem, a następnie oprószamy solą i pieprzem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z homara z arbuzem
Orzeźwiająca sałatka, którą można podać podczas letniego spotkania z przyjaciółmi.
Sałatka waldorf
Ta klasyczna sałatka doskonale sprawdzi się na wielu mniej lub bardziej formalnych spotkaniach. Zobacz, jaka jest prosta!
Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado – poznaj najlepszy przepis
Szukasz czegoś lekkiego i orzeźwiającego? Przygotuj cytrusową sałatkę z krewetkami. Jest idealna na kolację we dwoje.
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado – poznaj najlepszy przepis
- Tortilla z hummusem, kurczakiem i sałatką
- Kasza bulgur z awokado, pomidorkami cherry i jajkiem
- 3 sposoby na koktajle
- Sałatka i koktajl z rabarbaru
- Wegetariańskie kotlety w trzech odsłonach
- Lody wegańskie
- Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
- Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
- Baba ghanoush
- Sernik z marakują
- Zupa z młodych warzyw z ciecierzycą i quinoą
- Curry z jagnięciny z fasolką
- Sałatka z młodych ziemniaków z kurkami
- Fabada
- Regionalna kartoflanka
- Surówka z kalarepy
- Wegańska pizza z ziemniakami, białym sosem i pesto
- Dwa sposoby na ciasto milionera
- Jabłkowe tacos
- Biszkopt z brzoskwiniami i limonkowym skyrem
- Biszkoptowa rolada z kremem kawowym i mandarynkami
- Wegański lunchbox: kanapki z sałatką z ciecierzycy
- Szaszłyki z krewetek po azjatycku
- Amur – przepis na pikantne frytki rybne
- Mazurek królewski
- Domowe ogórki małosolne
- Herbata myśliwska
- Ciasto drożdżowe z figami i żurawiną
- Łosoś z salsą z truskawek
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2743 dni temu
muito obrigada :)
odpowiedz