
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy składniki sałatki
Ziemniaki obieramy i kroimy w półplasterki, a cebulę – w pióra. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pokrojone w pierścienie kalmary oraz małże także gotujemy. Gdy małże się otworzą, oddzielamy je od skorupek.
Krok 2: Podsmażamy owoce morza
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Wrzucamy krewetki. Dodajemy sok z cytryny i dorzucamy ugotowane kalmary oraz małże. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i mieszamy.
Krok 3: Przygotowujemy dressing
Do miski wlewamy oliwę z oliwek i sok z cytryny, po czym mieszamy je z posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wykładamy ziemniaki i cebulę. Wokół umieszczamy podsmażone owoce morza. Całość polewamy dressingiem, a następnie oprószamy solą i pieprzem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Domek z piernika
- Ryba po japońsku
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Uszka z grzybami
- Sałatka gyros
- Świąteczne pierniczki
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Boczek pieczony
- Zupa grzybowa z makaronem
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Krokiety z mięsem
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona ryba po grecku
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
3074 dni temu
muito obrigada :)
Odpowiedz