Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Gotujemy składniki sałatki
Ziemniaki obieramy i kroimy w półplasterki, a cebulę – w pióra. Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pokrojone w pierścienie kalmary oraz małże także gotujemy. Gdy małże się otworzą, oddzielamy je od skorupek.
Krok 2: Podsmażamy owoce morza
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Wrzucamy krewetki. Dodajemy sok z cytryny i dorzucamy ugotowane kalmary oraz małże. Posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i mieszamy.
Krok 3: Przygotowujemy dressing
Do miski wlewamy oliwę z oliwek i sok z cytryny, po czym mieszamy je z posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Na talerz wykładamy ziemniaki i cebulę. Wokół umieszczamy podsmażone owoce morza. Całość polewamy dressingiem, a następnie oprószamy solą i pieprzem.
Ryby i owoce morza z tym znakiem pochodzą ze zrównoważonych połowów z certyfikatem MSC. www.msc.org/pl
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z homara z arbuzem
Orzeźwiająca sałatka, którą można podać podczas letniego spotkania z przyjaciółmi.
Sałatka waldorf
Ta klasyczna sałatka doskonale sprawdzi się na wielu mniej lub bardziej formalnych spotkaniach. Zobacz, jaka jest prosta!
Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado – poznaj najlepszy przepis
Szukasz czegoś lekkiego i orzeźwiającego? Przygotuj cytrusową sałatkę z krewetkami. Jest idealna na kolację we dwoje.
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Wegańska ryba po grecku
- Śledzie po kaszubsku
- Ryba po japońsku
- Pieczona ryba po grecku
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Sernik krakowski
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Przekąski sylwestrowe
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pierniki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2768 dni temu
muito obrigada :)
odpowiedz