Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blachę piekarnikową
- piekarnik rozgrzany do temperatury 240°C
Krok 1: Pieczemy paprykę
Paprykę oczyszczamy, kroimy na ćwiartki, pozbawiamy nasion i układamy skórką do góry na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku z funkcją grilla w temperaturze 240°C przez ok. 7-10 minut, aż na skórce pojawią się czarne plamy. Wyjmujemy, przykrywamy wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawiamy na 10 minut. Następnie paprykę obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.
Krok 2: Kroimy warzywa
Cebulę kroimy w cienkie krążki. Pomidory oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek kroimy w plasterki.
Krok 3: Łączymy składniki sałatki
Mieszamy 4 łyżki oliwy, ocet, miód i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem. Owoce morza płuczemy i osuszamy. Smażymy na pozostałej gorącej oliwie wraz z czosnkiem przez ok. 3 minuty – obracając, doprawiamy solą i pieprzem. Składniki sałatki mieszamy z dressingiem, na sałatce układamy owoce morza, podajemy natychmiast.
Zobacz podobne
przepisy
Kalmary w sosie pomidorowym
Z owoców morza możesz przygotować łatwy i szybki obiad! Spróbuj kalmarów z makaronem w pomidorowym sosie!
Ośmiornica z grilla z sosem cytrynowo-pietruszkowym
Daria Ładocha pokaże Ci, jak przyrządzić smaczną grillowaną ośmiornicę z sosem cytrynowo-pietruszkowym oraz sałatką z ogórka!
Iberyjska sałatka z owocami morza
Daria Ładocha zabiera Cię w podróż na Półwysep Iberyjski! Przygotuj razem z nią sałatkę ziemniaczaną w stylu iberyjskim z kalmarami, małżami i krewetkami.
Sałatka z homara z arbuzem
Orzeźwiająca sałatka, którą można podać podczas letniego spotkania z przyjaciółmi.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka gyros
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Wigilijny makowiec
- Ciasto na pierogi
- Pierogi ruskie z mąki orkiszowej
- Ryba po japońsku
- Wegańska ryba po grecku
- Golonka pieczona po bawarsku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Ciasto marchewkowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2583 dni temu
zrobilem, nie zjadlem - słabe i niesmaczne
odpowiedz