Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy kalmary

Kroimy kalmary

Kalmary rozmrażamy, a następnie kroimy w małe krążki. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.




 

Krok 2: Podsmażamy warzywa

Podsmażamy warzywa

Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy gałązkę rozmarynu, a następnie drobno posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy kalmary. Całość zalewamy winem i przez chwilę dusimy. Dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę oraz passatę pomidorową. Całość doprowadzamy do wrzenia.
 

Krok 3: Dodajemy makaron do sosu

 Zalewamy ogórki solanką

Dodajemy przyprawy i ugotowany makaron. Danie mieszamy i obsypujemy drobno posiekaną natką pietruszki oraz skórką otartą z cytryny.  


 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    160 dni temu
    Czy moge zastapic czyms wino?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    159 dni temu
    Drogi Gościu, białe wino jest tutaj istotnym składnikiem i ciężko będzie je zastąpić czymś, co da taki sam efekt smakowy, dlatego nie polecamy wymiany na inny produkt :)
  • Gość Gość
    195 dni temu
    Pychota. Polecam wszystkim

    odpowiedz

  • Smakosz Smakosz
    469 dni temu
    Po obróbce kalmary zawijamy w papier i bez żadnej złośliwości wrzucamy do pojemnika z odpadami gumowymi, celem dalszej obróbki mającej na celu odzyskania choć części utraconych pieniędzy.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram