Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy kalmary
Kalmary rozmrażamy, a następnie kroimy w małe krążki. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Podsmażamy warzywa
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy gałązkę rozmarynu, a następnie drobno posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy warzywa się podsmażą, dodajemy kalmary. Całość zalewamy winem i przez chwilę dusimy. Dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę oraz passatę pomidorową. Całość doprowadzamy do wrzenia.
Krok 3: Dodajemy makaron do sosu
Dodajemy przyprawy i ugotowany makaron. Danie mieszamy i obsypujemy drobno posiekaną natką pietruszki oraz skórką otartą z cytryny.
Zobacz podobne
przepisy
Iberyjska sałatka z owocami morza
Daria Ładocha zabiera Cię w podróż na Półwysep Iberyjski! Przygotuj razem z nią sałatkę ziemniaczaną w stylu iberyjskim z kalmarami, małżami i krewetkami.
Sałatka z homara z arbuzem
Orzeźwiająca sałatka, którą można podać podczas letniego spotkania z przyjaciółmi.
Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado – poznaj najlepszy przepis
Szukasz czegoś lekkiego i orzeźwiającego? Przygotuj cytrusową sałatkę z krewetkami. Jest idealna na kolację we dwoje.
Sałatka z krewetek z sosem z limonek
Wyśmienita propozycja dla fanów owoców morza: lekka sałatka z delikatnymi krewetkami i sosem imbirowo-limonkowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sałatka z krewetek z sosem z limonek
- Krewetki w mleku kokosowym. Dla Niej.
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Zapiekanka makaronowa z mięsem, pomidorami i bakłażanem
- Krewetkowo-wieprzowe pulpeciki po wietnamsku z grilla z sałatką z arbuza i ogórka
- Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- Ogórki faszerowane rybą i ryżem
- Tortellini z sosem szpinakowym i boczkiem
- Gołąbki z mięsem mielonym w sosie z pomarańczy
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Placki z cukinii z pikantnym sosem pomidorowym
- Koktajl z krewetek
- Karp w domowym sosie teriyaki z porem i sezamem
- Halloweenowa przekąska z jabłek
- Tatar wołowy
- Kolorowe warstwowe koreczki z pomidorową czapeczką, nektarynką i kakao
- Dorsz czarny na szpinaku
- Łosoś z salsą z tamarillo i mango
- Mrożone truskawki w syropie waniliowym
- Bezglutenowy tort „Czarny Las”
- Jajko cocotte z wędzonym łososiem i prowansalskim ratatouille
- Piersi z gęsi z podgrzybkami lub borowikami
- Śledź świeży pieczony
- Twaróg z imbirem i owocami
- Naked cake z gofrów orzechowych
- Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
- Angielskie muffinki śniadaniowe z serkiem
- Keks królewski
- Burek ze szpinakiem
- Meze – grecki talerz przystawek
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (5)
1447 dni temu
Kiedy dodajemy oliwki ?:)
odpowiedz
2328 dni temu
Czy moge zastapic czyms wino?
odpowiedz
2327 dni temu
Drogi Gościu, białe wino jest tutaj istotnym składnikiem i ciężko będzie je zastąpić czymś, co da taki sam efekt smakowy, dlatego nie polecamy wymiany na inny produkt :)
2363 dni temu
Pychota. Polecam wszystkim
odpowiedz
2637 dni temu
Po obróbce kalmary zawijamy w papier i bez żadnej złośliwości wrzucamy do pojemnika z odpadami gumowymi, celem dalszej obróbki mającej na celu odzyskania choć części utraconych pieniędzy.
odpowiedz