Kuchnia polska - Jajecznica - przepisy i pomysły:

Kuchnia polska

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Należy do jednych z najprostszych propozycji śniadaniowych. Jajecznicę, bo o niej właśnie mowa, potrafi przyrządzić każdy amator kuchni. I choć wydawałoby się, że przepis na jajecznicę może być tylko jeden, to Kuchnia Lidla udowadnia, że jej wersji może być znacznie więcej. Przekonajcie się sami, sięgając po przepisy!

Jak zrobić jajecznicę?

Jajecznica z tradycyjnego przepisu to prosta i szybka wariacja kulinarna na temat jajek. Znana w większości kultur metoda smażenia jajek na patelni trafia w wiele gustów smakowych. Stąd też próżno szukać osoby, która nigdy nie jadłaby jajecznicy albo nie wiedziała, jak ją zrobić. Klasyczna jajecznica na maśle to podstawa. Wystarczy na patelni roztopić masło, a następnie dodać zmieszane wcześniej w misce z solą oraz pieprzem jajka. Ciągle mieszając, czekamy, aż jajka się zetną w takim stopniu, jak lubimy. Proste, prawda? Kuchnia Lidla podpowie wam krok po kroku nie tylko, jak zrobić jajecznicę na 3 sposoby, ale również z czym najlepiej jajecznicę podawać. Spójrzcie tylko!

Jajecznica – podpowiadamy, z czym można ją przyrządzić!

Jajecznica z cebulą to, podobnie jak chleb z masłem, swego rodzaju klasyczny składnik śniadania. Cebula nadaje jej wyjątkowy aromat i smak, dlatego warto o niej zawsze pamiętać. Dodatkowy efekt uzyskacie, przyrządzając jajecznicę z boczkiem. Przepis na klasyczną jajecznicę znajdziecie w Kuchni Lidla. Sprawdźcie również pozostałe pomysły na jajecznicę, wśród których są również te na kremową jajecznicę z pomidorami i mlekiem oraz pikantną wersję jajecznicy z kabanosami, czarnymi oliwkami i papryczką chili. A smakoszom ryb Kuchnia Lidla radzi spróbować smażonego filetu z tołpygi w jajecznicy. Przekonajcie się, że jajecznica z rybą to niebanalny pomysł na pyszne danie. Jeśli nie przepadacie akurat za tołpygą, to zawsze możecie zastąpić ją innym gatunkiem ryby. Jajecznica będzie smakować wybornie np. z tuńczykiem albo łososiem.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!