Śniadania
Przepisy na pyszne śniadania – sprawdź nasze propozycje!
O tym, dlaczego właściwie warto jeść śniadanie, nie trzeba chyba specjalnie dużo mówić. To sprawa oczywista, że śniadanie spożywane na ciepło jest źródłem wielu witamin i z założenia ma stanowić najbardziej energetyczny posiłek dnia. I choć każdy marzy, aby śniadanie zjeść w spokoju, najlepiej podane do łóżka, to rzeczywistość najczęściej zmusza nas do spożywania go w biegu. Z przepisami Kuchni Lidla uda wam się nawet tak trudna sztuka, jaką jest śniadanie przygotowane na szybko. Spójrzcie na wybrane propozycje śniadań, wśród których znajdziecie także oryginalne pomysły na śniadanie m.in. bez chleba:
- racuszki jogurtowe
- jajka w kokilkach
- smoothie z żółtych owoców
- ciabatta z indykiem
- tortilla z jajkiem i bekonem
- croque monsieur z serem gouda
- omlet cesarski
A jeśli zastanawiacie się, co przyrządzić na śniadanie dla dziecka, to i tu Kuchnia Lidla służy pomocą. Oprócz owocowego śniadania, np. z uwielbianymi przez najmłodszych truskawkami, natraficie na mnóstwo przepisów, dzięki którym przygotujecie smaczny pierwszy posiłek dnia. Oto i one:
- owocowe smoothie dla dzieci
- pancakes szpinakowe z owocami i syropem
- owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- lunchbox dla dzieci
- placuszki jaglane z jabłkami
Śniadanie fit – wybieramy najlepsze przepisy
Są różne powody, dla których wybór pada na lekkie śniadanie, zwane też inaczej i modniej po prostu fit. Niektórzy tłumaczą te preferencje żywieniowe nietolerancją wybranych składników, np. glutenu, inni sprowadzają ten fakt do świadomych ograniczeń w diecie, np. eliminacji mięsa. Są też najzwyczajniej w świecie tacy, którzy zamierzają zrzucić zbędne kilogramy i stąd ich śniadanie, również to przyrządzane do pracy, często obywa się bez chleba. Bez względu na to, jaki jest powód spożywania śniadania dietetycznego, warto zapoznać się z przepisami Kuchni Lidla, które bez wątpienia stanowią szeroki przekrój propozycji pierwszego posiłku dnia. Wypróbujcie pomysły na:
- śniadanie bez chleba:
- śniadanie bezglutenowe:
- śniadanie wegetariańskie:
- śniadanie z awokado:
Międzynarodowe śniadanie – przepisy
Dla skutecznego urozmaicenia poranków Kuchnia Lidla proponuje również śniadania w zupełnie innym stylu niż polskie tradycyjne kanapki czy bułeczki z dżemem. Warto więc sięgnąć po przepisy na międzynarodowe śniadania, w tym m.in. na:
- śniadanie angielskie:
- śniadanie amerykańskie:
- śniadanie francuskie:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Różowe jajka z kremem chrzanowym
Faszerowane i na różowo zabarwiane: takie jajka wyróżnią się na wielkanocnym stole! Zobacz, jak łatwo przygotujesz krem chrzanowy, który doskonale uzupełni smak ugotowanych na twardo jaj.

Lunchbox z serowymi proziakami
Pyszny domowy lunchbox z regionalnym akcentem – proziakami serowymi. To pełnowartościowy posiłek dla każdego członka rodziny. Koniecznie sprawdź, jak prosto go przyrządzić!

Drożdżowe racuchy z rabarbarem
Szukasz ciekawego pomysłu na śniadanie? Zamień owsiankę i kanapki na pyszne racuchy z rabarbarem! Koniecznie wypróbuj przepis Pawła!

Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!

Chałka orzechowa
Pyszna, chrupiąca chałka orzechowa to propozycja Pawła Małeckiego na dobry początek dnia. Wypróbuj przepis!

Chleb na domowym zakwasie z koprem włoskim
Zobacz, jak upiec chleb na domowym zakwasie – z mąki orkiszowej i z dodatkiem nasion kopru włoskiego.

Wiosenne jajka przepiórcze
Zobacz, jak przygotować jaja przepiórcze z dodatkiem majonezu w dwóch smakach. Doskonale sprawdzą się jako wiosenna przekąska!

Puszyste racuszki z jabłkami i twarożkiem
Racuchy z jabłkami to doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek! Z miodowym twarożkiem smakują wyśmienicie!

Jajecznica na 3 sposoby
DG wie, że jajecznica to niekończące się źródło kombinacji! Poznaj jego sposoby na pożywne śniadanie!

Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
Pączkowe bułeczki, posypane nasionami amarantusa, podane z masłem i domowej roboty konfiturą różano-malinową. Trudno znaleźć coś bardziej idealnego na niedzielne śniadanie!

Chleb gryczany z miodem
Mało co sprawia taką przyjemność jak pajda ciepłego chleba z masłem! Spróbuj chleba na mące gryczanej z dodatkiem suszonych żurawin, nasion amarantusa i solidnej porcji miodu.

Chleb z suszonymi wiśniami
Zobacz, jak przygotować chleb z idealnie chrupiącą skórką i środkiem pełnym suszonych wiśni i orzechów laskowych! To receptura samego Piotra Kucharskiego!
