Kuchnia polska - Omlety - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Jak zrobić omlet?
Omlet, wbrew pozorom, bywa bohaterem wielu przepisów Kuchni Lidla. To właśnie z nich dowiecie się, jak zrobić omlet na kilka sposobów. Kluczem do sukcesu zawsze jest skład ciasta, do którego albo dodaje się całe jajka, albo oddziela się żółtka od białek, te drugie ubijając na pianę. Taka właśnie jest główna różnica pomiędzy omletem zwykłym, inaczej zwanym francuskim, a biszkoptowym, czyli tzw. rzymskim. Pierwszy z nich jada się zwykle na słono, drugi na słodko. Jeśli więc chcecie poznać sekrety poszczególnych receptur na omlet, to sięgnijcie po przepis Kuchni Lidla. We wskazówkach znajdziecie dokładne informacje, jak usmażyć omlet oraz jakie dodatki warto wziąć pod uwagę, przygotowując się do smażenia omletu.
Omlet na słodko – sprawdź nasze przepisy!
Dla zwolenników omletu na słodko Kuchnia Lidla ma coś specjalnego. Przepis na puszysty omlet biszkoptowy z dodatkiem powideł śliwkowych jest na wyciągnięcie ręki! Taki rarytas będzie znakomitą propozycją omletu dla dziecka, bo przecież nie od dziś wiadomo, że najmłodsi uwielbiają wszelkie słodkie dodatki w każdym posiłku. Dobrą opcją śniadania dla nich będzie więc również omlet z bananem, który spełnia funkcję naturalnego słodziwa. Banana znajdziecie na liście składników omletu z amarantusem i owocami, choć oczywiście możecie go podawać wedle uznania także jako dodatek do każdego innego puszystego omletu z owocami. Oprócz przepisu na omlet bananowy i kilku innych wspomnianych receptur Kuchni Lidla warto też sprawdzić przepisy na:
Omlet na słono – podpowiadamy, jak przyrządzić!
Omlet z jajek można również przyrządzić na słono. Wytrawne wersje omletu najlepiej sprawdzają się z warzywami, np. z pomidorami, a także z szynką i serem czy z pieczarkami. Niech zainspirują was przepisy Kuchni Lidla na: