
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię żaroodporną
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Boczek i kapustę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, a ziemniaki kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm.
KROK 2: PODSMAŻAMY SKŁADNIKI
Boczek podsmażamy, aż będzie zarumieniony i chrupiący. Następnie zdejmujemy go z patelni i na wytopionym tłuszczu podsmażamy ziemniaki, aż staną się miękkie. Także zdejmujemy je z patelni. Na patelnię dodajemy olej i podsmażamy na nim kapustę przez ok. 2 minuty.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
Jajka bełtamy za pomocą trzepaczki i łączymy z mlekiem. Masę jajeczną doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.
KROK 4: PIECZEMY FRITTATĘ
Kapustę mieszamy na patelni z ziemniakami i boczkiem. Tak przygotowane składniki zalewamy masą jajeczną i przekładamy patelnię do piekarnika. Frittatę pieczemy przez ok. 15-20 minut w temperaturze 180°C.
KROK 5: PODAJEMY FRITTATĘ
Pomidorki przekrawamy na pół, a szczypiorek drobno siekamy. Składniki mieszamy z oliwą i doprawiamy solą i pieprzem. Upieczoną frittatę wyjmujemy z pieca i jeszcze gorącą ozdabiamy pomidorkami ze szczypiorkiem i wędzonym twarogiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Domek z piernika
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Sałatka gyros
- Jajka na miękko
- Przekąski sylwestrowe
- Mini burgery
- Nuggetsy z kurczaka
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Boczek pieczony
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Rolada serowa — z kurczakiem i pieczarkami
- Piernik świąteczny
- Pierniki
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sernik pistacjowy
- Spaghetti carbonara
- Ryba po japońsku
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)