Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię przeznaczoną do zapiekania dań w piekarniku
 - piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
 
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY WARZYWA
Brukselkę i groszek gotujemy przez ok. 5 minut w osolonej wodzie, aż warzywa będą al dente. Następnie przelewamy je bardzo zimną wodą, aby zachowały kolor.
KROK 2: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, brukselkę i groszek. Całość smażymy, aż cebula się zeszkli.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy starty ser i mieszamy.
KROK 4: SMAŻYMY I PIECZEMY FRITTATĘ
Podsmażone na patelni warzywa zalewamy masą jajeczną i smażymy, aż brzegi frittaty lekko się zetną i przypieką.
Frittatę pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż masa jajeczna się zetnie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
 - Bardzo puszysty sernik z wiaderka
 - Łazanki
 - Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
 - Klasyczna sałatka grecka
 - Guacamole
 - Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
 - Nuggetsy z kurczaka
 - Barszcz czerwony z ziemniakami
 - Spaghetti carbonara
 - Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
 - Burek ze szpinakiem
 - Zupa grzybowa z makaronem
 - Golonka pieczona po bawarsku
 - Boczek pieczony
 - Ryba po japońsku
 - Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
 - Pieczona ryba po grecku
 - Jajka na miękko
 - Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
 
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
 
				
				
				
				
				
				
				
				
    
Komentarze (0)