Frittata z brukselką i groszkiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • patelnię przeznaczoną do zapiekania dań w piekarniku
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Sposób przygotowania:

KROK 1: GOTUJEMY WARZYWA

Brukselkę i groszek gotujemy przez ok. 5 minut w osolonej wodzie, aż warzywa będą al dente. Następnie przelewamy je bardzo zimną wodą, aby zachowały kolor.

KROK 2: PRZESMAŻAMY WARZYWA

Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, brukselkę i groszek. Całość smażymy, aż cebula się zeszkli.

KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ

W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy starty ser i mieszamy.

KROK 4: SMAŻYMY I PIECZEMY FRITTATĘ

Podsmażone na patelni warzywa zalewamy masą jajeczną i smażymy, aż brzegi frittaty lekko się zetną i przypieką.

Frittatę pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż masa jajeczna się zetnie.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!