Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię przeznaczoną do zapiekania dań w piekarniku
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY WARZYWA
Brukselkę i groszek gotujemy przez ok. 5 minut w osolonej wodzie, aż warzywa będą al dente. Następnie przelewamy je bardzo zimną wodą, aby zachowały kolor.
KROK 2: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, brukselkę i groszek. Całość smażymy, aż cebula się zeszkli.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy starty ser i mieszamy.
KROK 4: SMAŻYMY I PIECZEMY FRITTATĘ
Podsmażone na patelni warzywa zalewamy masą jajeczną i smażymy, aż brzegi frittaty lekko się zetną i przypieką.
Frittatę pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż masa jajeczna się zetnie.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Łazanki
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Guacamole
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Nuggetsy z kurczaka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Spaghetti carbonara
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Burek ze szpinakiem
- Zupa grzybowa z makaronem
- Golonka pieczona po bawarsku
- Boczek pieczony
- Ryba po japońsku
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Jajka na miękko
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)