![Frittata z brukselką i groszkiem Frittata z brukselką i groszkiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/ed1a67f5fb6b-3568ed2714c4-frittata-z-brukselka-i-groszkiem-kuchnialidla.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- patelnię przeznaczoną do zapiekania dań w piekarniku
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
Sposób przygotowania:
KROK 1: GOTUJEMY WARZYWA
Brukselkę i groszek gotujemy przez ok. 5 minut w osolonej wodzie, aż warzywa będą al dente. Następnie przelewamy je bardzo zimną wodą, aby zachowały kolor.
KROK 2: PRZESMAŻAMY WARZYWA
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, brukselkę i groszek. Całość smażymy, aż cebula się zeszkli.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ JAJECZNĄ
W misce roztrzepujemy jajka z mlekiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy starty ser i mieszamy.
KROK 4: SMAŻYMY I PIECZEMY FRITTATĘ
Podsmażone na patelni warzywa zalewamy masą jajeczną i smażymy, aż brzegi frittaty lekko się zetną i przypieką.
Frittatę pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C, aż masa jajeczna się zetnie.
Zobacz podobne
przepisy
Szakszuka z botwinki
Inna wersja popularnej szakszuki. Tym razem Kinga wykorzystała w przepisie botwinkę i dymkę, które także świetnie łączą się z jajkami. To świetny pomysł na letnie śniadanie!
![Szakszuka z botwinki](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/944f60f390d2-6e0d3c49393a-szakszuka z botwinki.webp)
Frittata z cukinią i szpinakiem
Niech Twój dzień zacznie się pożywnie: od jajecznej frittaty pełnej warzyw podanej ze świeżą sałatką! Przygotuj pyszne i wartościowe śniadanie, wykorzystując przepis Karola.
![Frittata z cukinią i szpinakiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/c7c80247d682-10d6efb3e036-kw18-2022-karol-okrasa-frittata-z-cukinia-i-szpinakiemm.webp)
Frittata z makaronem i szparagami
Sycąca zapiekanka makaronowa ze szparagami i jajkiem. Zawsze tak samo smaczna – jako obiad, przekąska, a nawet śniadanie!
![Frittata z makaronem i szparagami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/314d64f946cb-e68037d297-Nudel-Spargel-Fritatta.webp)
Chlebowy suflet z serem
Tradycyjne francuskie danie z ubitych żółtek i białek z dodatkiem sera i pieczywa. Serwuj je od razu po upieczeniu.
![Chlebowy suflet z serem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1b0b49a51189-b39209d079-KW_06_Chlebowy_suflet_z_serem_1389235002.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron zapiekany z kalafiorem w sosie z mięsem mielonym
- Quiche z curry, ziemniakami i pomidorami
- Bananowe pancakes
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Quiche z pieczarkami i kurczakiem
- Ciasteczka z ekspandowanych ziaren
- GRILLOWANY KURCZAK À LA BRUSCHETTA
- Babka ziemniaczana
- Papryka faszerowana kaszą i warzywami
- Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
- Musli z jabłkiem i pieczoną dynią
- Chleb orkiszowy
- Szakszuka z wołowiną
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Ratatouille z serem pleśniowym
- Hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- Pierogi z karpiem i sosem korzenno-pomarańczowym
- Grillowane kofty w tortilli
- Filet z dorsza pod orzechową kruszonką
- Placuszki ziemniaczane z sałatką z rukoli i pomidorkami daktylowymi
- Karmelki miodowe
- Aromatyczna mieszanka do kawy lub herbaty
- Sałatka jarzynowa z kaparami i rzeżuchą
- Ser pavé zapiekany w chlebie
- Zupa taco
- Łosoś w kremowym sosie czosnkowym
- Kruche makowe ciasteczka
- Marynowane pieczarki
- Cytrusowy pieczony leszcz
- Jabłka pod wegańską kruszonką
Komentarze (0)