Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię z pokrywką
KROK 1: PODSMAŻAMY DYMKĘ I BOTWINKĘ
Na rozgrzane dno patelni wlewamy oliwę i podsmażamy na niej białą część dymki przez ok. 3 minuty, aż cebulka się zeszkli. Dodajemy drobno posiekaną botwinkę – buraczki i liście. Całość smażymy na średnim ogniu, aż warzywa zmiękną. Opcjonalnie można dodać sól.
Krok 2: DUSIMY CAŁOŚĆ Z JAJKAMI
W warzywach robimy 3 gniazdka (tyle, ile użyjemy jajek). Na spód każdego dajemy (opcjonalnie) odrobinę oliwy i umieszczamy w nich rozbite jajka. Posypujemy fetą. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy do momentu, aż białko się zetnie, a żółtko pozostanie płynne. Zdejmujemy z ognia, oprószamy zieloną częścią dymki i podajemy z chlebem
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Zupa grzybowa z makaronem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Burek ze szpinakiem
- Piernik świąteczny
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Pieczona ryba po grecku
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Krokiety z mięsem
- Klasyczna sałatka grecka
- Świąteczne pierniczki
- Pierniki
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ryba po japońsku
- Spaghetti carbonara
- Domek z piernika
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Kutia
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (1)
85 dni temu
Smaczna szakszuka robiłem wg przepisu
Odpowiedz