Tortilla z jajkiem i bekonem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Doprawiamy serek śmietankowy

Zioła myjemy, listki obrywamy i siekamy. Mieszamy z serkiem śmietankowym i skórką otartą z limonki oraz odrobiną soku z limonki, doprawiamy solą i pieprzem cayenne.

Krok 2: Smażymy jajka z pomidorami

Pomidora oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki. Bekon smażymy na patelni, aż będzie chrupiący, odstawiamy. Masło rozpuszczamy na patelni, podsmażamy na nim krótko z obu stron plasterki pomidora. Jajka rozbijamy i dodajemy do pomidora, smażymy sadzone.

Krok 3: Przygotowujemy tortille

Tortille, jedną po drugiej, podgrzewamy przez chwilę na suchej patelni, aż będą elastyczne. Smarujemy serkiem śmietankowym i posypujemy bekonem. Na każdej układamy po 2 jajka sadzone z pomidorami, lekko solimy i natychmiast podajemy.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Haskak Haskak
    1407 dni temu
    rewelacja! <3

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1649 dni temu
    jak to mozliwe ze wam tak ladnie jajko zostalo na pomidorze a mi sie rozlalo po calej patelni ? :D

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1649 dni temu
    To lata doświadczeń :D

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!