Karol Okrasa

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy brzoskwinie w kostkę

Łączymy składniki marynaty

Hummus doprawiamy limonką i 1 łyżką posiekanej mięty. Dojrzałe brzoskwinie (lub z puszki) kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy je posiekaną papryczką chilli, sokiem z limonki, oliwą i dwoma łyżkami mięty. Dodajemy dymkę, pokrojoną w drobną kostkę i czosnek. Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem i kuminem (lub przyprawą orientalną).

 

Krok 2: Grillujemy kurczaka na patelni

 Farsz nakładamy na schab

Kurczaka grillujemy na patelni. Jeśli potrzeba, dopiekamy go w piekarniku. Następnie jeszcze ciepłego kroimy w plastry.

 

 

Krok 3: Układamy składniki na podgrzanej tortilli

Łączymy składniki marynaty

Tortille krótko podsmażamy na patelni, tak aby się nie wysuszyły. Smarujemy je hummusem, układamy kurczaka i polewamy brzoskwiniową salsą. Zwijamy. Podajemy na ciepło lub zimno – wtedy jednak salsę dodajemy na końcu, do dekoracji.

 

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Gość Gość
    501 dni temu
    Witam, w liście składników widnieje czosnek - 2 ząbki, ale w przepisie nie ma punktu, w którym się go dodaje. Czy dodać go do humusu, czy do salsy z brzoskwiń? Pozdrawiam

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    500 dni temu
    Przepraszamy za niedopatrzenie. Czosnek zdecydowanie dodajemy do salsy z brzoskwiń. Przepis już jest poprawiony.

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram