Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- mikser
Krok 1: Gotujemy amarantus
Mleko zagotowujemy. Dodajemy amarantus i cukier wanilinowy. Gotujemy na małym ogniu przez 35-40 minut, a następnie studzimy.
Krok 2: Łączymy składniki omletu
Jajka rozbijamy, białka ubijamy na sztywno. Miękkie masło, cukier i sól mieszamy aż do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy żółtko oraz masę amarantusową i mieszamy. Dodajemy mąkę i krótko mieszamy. Dodajemy ubite białka i ponownie mieszamy. Banany obieramy i kroimy w plasterki.
Krok 3: Smażymy omlet
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wlewamy połowę ciasta, obkładamy połową plasterków bananów i smażymy przez ok. 3 minuty. Naleśnik obracamy, smażymy przez ok. 3 minuty, rozrywając przy tym na kawałki za pomocą łopatki do smażenia. Owoce myjemy i osączamy.
Omlet przekładamy na talerz, drugą połowę ciasta przygotowujemy w ten sam sposób. Mieszamy cukier puder z ziarenkami wydrążonymi z laski wanilii i posypujemy nim omlet. Podajemy z owocami.
Zobacz podobne
przepisy
Puszysty omlet z owocami
Paweł Małecki ma doskonały przepis na puszysty omlet z owocami. Z chęcią się z Tobą podzieli! Dzięki niemu przygotujesz najlepszy omlet w swojej kuchni!
Kaiserschmarrn – omlet z wiśniami
Popularne słodkie danie śniadaniowe prosto z Austrii. Jest pyszne, a jego przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil!
Pancakes szpinakowe z owocami i syropem
Zobacz, jak ze szpinaku, mleka sojowego, płatków owsianych i kilku innych dodatków powstają wegańskie pancakes! Przygotuj je razem z Kingą Paruzel.
Omlet cesarski
Przygotuj omlet cesarski w nowoczesnym wydaniu! Z dodatkiem syropu z agawy i obsypany pestkami granatu nabiera zupełnie nowego charakteru!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik z wiśniami
- Smażone jabłuszka
- Puszysty omlet z owocami
- Pączki
- 3 sposoby na omlet
- Bułki maślane
- Kołacz z białym serem
- Omlet z makaronem
- Bigos świąteczny na gęsiej piersi
- Zapiekanka z amarantusem i tuńczykiem
- Amarantusowa ratatouille z filetem jagnięcym
- Chleb orkiszowo-amarantusowy z orzechami włoskimi
- Tosty francuskie z karmelizowanymi owocami
- Puszysty omlet na słodko
- Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
- Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
- Pajęczynowe pancakes dyniowe
- Sernik chałwowy
- Lody warzywno-owocowe
- Sałatka na grilla z ciecierzycą i wegańskim sosem BBQ
- Piersi kaczki faszerowane suszonymi śliwkami i morelami
- Szarpane boczniaki à la pulled pork
- Bułka z pastą z orzechów
- Ciasto Fale Dunaju
- Obiad jednoblaszkowy
- Masło truskawkowe
- Wegańskie panini z boczniakami i sosem aioli
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Bowl z halloumi i komosą ryżową
- Śniadaniowe burrito z jajecznicą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)