Wegańskie Święta Bożego Narodzenia - Syropy - przepisy i pomysły:

Wegańskie Święta Bożego Narodzenia

Syropy

wróć do Przetwory

  • Podkategorie
Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Aromatyczne i niezwykle proste w wykonaniu. Takie są właśnie syropy, które mogą posłużyć w kuchni jako pyszny dodatek do deseru, herbaty, lodów, a nawet lemoniady. Syropy domowej roboty wykorzystacie o każdej porze roku, jeśli tylko będziecie wiedzieć, z czym najlepiej smakują. Poznajcie sprawdzone przepisy na syropy Kuchni Lidla i zdecydujcie sami, kiedy i z czym zamierzacie je spożywać.

Domowe syropy – sprawdź nasze przepisy

Rozgrzewający syrop imbirowy z przepisu Kuchni Lidla to także trafiony pomysł na imbirowy napój rozcieńczony wodą, ale też aromatyczny dodatek do herbaty, lodów albo lemoniady. Z imbirem przyrządzicie również syrop piernikowy o obłędnym zapachu, wydobywającym się za sprawą połączenia w zgrabną kompozycję goździków, cynamonu, laski wanilii, no i rzecz jasna imbiru. A jeśli lubicie aromat świeżo parzonej kawy, to koniecznie spróbujcie gęstego i słodkiego syropu czekoladowo-kawowego, który w mig postawi was na nogi swym intensywnym w zapachu składem.

Tak ciekawe w recepturze syropy możecie wykorzystać na wiele sposobów. Jednym z popularniejszych jest dodawanie ich do deserów, np. naleśników. Naleśniki z syropem kawowym są zresztą nie tylko idealną propozycją podwieczorku, ale również śniadania czy lunchu. Przekonajcie się sami i sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla! Z kolei zwolennikom nieco bardziej egzotycznych smaków, np. kokosu, warto polecić przepis na naleśniki jogurtowe z syropem kokosowym z sałatką z truskawek i ogórka. To świeże i orzeźwiające zestawienie jest godne uwagi największego łasucha!

Myli się jednak ten, kto sądzi, że syropy nadają się wyłącznie do napojów i deserów. Odważniejszym degustatorom kulinarnych połączeń Kuchnia Lidla proponuje również danie główne, czyli piersi gęsi w syropie z cytrusów z gnocchi. Południowe owoce z dodatkiem ziół i przypraw stanowić będą wyborną okrasę potrawy, która łączy elementy kuchni polskiej i włoskiej. Tego po prostu trzeba spróbować!

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!