Kuchnia amerykańska - Roladki mięsne - przepisy i pomysły:

Kuchnia amerykańska

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

  • Wegetariańskie
  • Wegańskie

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Wszystkim, którym znudziły się tradycyjne mięsne dania, trzeba koniecznie polecić roladki. Są co prawda nieco bardziej czasochłonne i wymagające w przygotowaniu aniżeli zwykłe kotlety czy bitki, ale ich smak wynagrodzi każde trudy! Sprawdźcie, jakie pomysły na to danie obiadowe ma Kuchnia Lidla.

Roladki mięsne na obiad – nasze propozycje

Roladki z mięsa, najlepiej mielonego, można przyrządzić na wiele sposobów. Wyśmienicie smakują prosto z piekarnika. Wypełniamy je zazwyczaj farszem. Choć coraz popularniejsze są roladki mięsne ze szpinakiem, to warto pokusić się o przygotowanie kilku wersji tego przysmaku. Jeśli więc planujecie podać na obiad roladki z mięsa mielonego, to weźcie pod uwagę takie składniki jak ser czy grzyby oraz warzywa, np. papryka lub ogórek. Roladki z mięsa mielonego z serem, z pieczarkami albo z ogórkiem kiszonym to klasyk, który zawsze smakuje i nigdy nie wychodzi z mody, tej kulinarnej, oczywiście. Tego rodzaju potrawa, podobnie zresztą jak wspomniane wcześniej roladki z mięsa mielonego ze szpinakiem, stanowi znakomitą propozycję dania głównego, do którego można już tylko dobierać ulubione dodatki. Niech nikogo nie zdziwią więc m.in. przepisy na roladki z mięsa mielonego w sosie pomidorowym albo na roladki zawijane w boczku lub w szynce! A co, gdyby tak połączyć kilka opcji w jedną? Kuchnia Lidla służy pomocą. Znajdziecie w niej wskazówki oraz listę składników na roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym. Do dzieła!

Z czym podawać roladki drobiowe?

Roladki przygotowujemy zazwyczaj z mięsa wieprzowego, jednak równie smaczne są roladki z mięsa drobiowego. Kuchnia Lidla zainspiruje was i podpowie, z czym zrobić roladki drobiowe. Spójrzcie na przepisy:

Jak widać, roladki drobiowe to nie tylko roladki z kurczaka, ale również, a może przede wszystkim, z indyka. Pamiętajcie jednak, że mięso indycze jest dość kruche, dlatego należy obchodzić się z nim bardzo delikatnie. Jeśli więc chcecie, aby roladki, np. ze szpinakiem, wprost rozpływały się w ustach, to zamiast z kurczaka przygotujcie je z mięsa indyka.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!