Kuchnia polska - Makaron z grzybami - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Makaron z grzybami w sosie śmietanowym – podpowiadamy, jak przyrządzić
Makaron z grzybami, w polskiej kuchni często łączony jest z dostępnymi przez cały rok pieczarkami, najczęściej przyrządzany jest ze śmietaną. W ten sposób tworzy proste, ale jednocześnie pełne dobrego smaku danie. Nieważne, czy zdecydujecie się na makaron z pieczarkami czy też z grzybami leśnymi w sosie śmietanowym, istotne jest, aby mieć sprawdzony przepis. A taki zapewni wam Kuchnia Lidla, dzięki której możecie przygotować i skosztować grzybowego tortelloni albo penne z kawałkami polędwicy i pieczarkami. Do makaronu z grzybami znakomicie pasują kawałki różnego rodzaju mięs. Wypróbujcie zatem tę potrawę nie tylko z polędwicą, ale również i z delikatniejszym w smaku kurczakiem, który przyrządzony w sosie śmietanowym stanowi ciekawe danie.
Sprawdzone przepisy na makaron z grzybami
Jeśli macie ochotę na makaron z sosem grzybowym, to spójrzcie na przepisy Kuchni Lidla. I pamiętajcie, że nie zawsze musi to być makaron z grzybami leśnymi. Poza sezonem możecie je zastąpić równie dobrze pieczarkami, boczniakami, a nawet chińskimi grzybami mun czy japońskimi shitake. Sprawdźcie pomysły Kuchni Lidla na:
- makaron z suszonymi grzybami shitake: makaron w sosie sojowym
- makaron z grzybami po włosku:
- makaron z grzybami i szpinakiem:
Znajdźcie swoje ulubione dodatki do makaronu z sosem grzybowym i cieszcie się pyszną propozycją obiadu!
Makaron z grzybami i mięsem – sprawdź nasze przepisy
Dla wszystkich, którzy nie wyobrażają sobie dania makaronowego bez mięsa, Kuchnia Lidla przygotowała kilka ciekawych przepisów. Tylko spójrzcie, jak łączyć makaron z grzybami i kurczakiem, polędwicą wieprzową czy schabem: