Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Polędwicę myjemy, osuszamy, kroimy w paski i posypujemy papryką w proszku.
Makaron gotujemy al dente we wrzącej, osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
Krok 2: Smażymy polędwicę
Grzyby podsmażamy na 2 łyżkach gorącego masła, mieszając. Dodajemy cebulę i smażymy razem aż do zeszklenia. Przekładamy do miseczki. Paski polędwicy i 1 łyżkę masła dajemy na patelnię i podsmażamy przez 2-3 minuty, obracając, solimy. Ponownie dodajemy grzyby, podlewamy winem i śmietaną i gotujemy przez 2-3 minuty.
Krok 3: Makaron łączymy z szałwią
W międzyczasie myjemy szałwię, listki obrywamy i krótko smażymy na pozostałym, gorącym maśle. Makaron odcedzamy. Podajemy z polędwicą i posypujemy szałwią.
Zobacz podobne
przepisy
Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
Porcja makaronu z rybą udekorowana włoskimi dodatkami to sposób na szybki i zdrowy, a przede wszystkim pyszny obiad.
Penne z białą kiełbasą i pieczoną papryką
Włoski makaron i polska kiełbasa wzbogacone smakiem pieczonej papryki. Prosta i sycąca potrawa dla każdego!
Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
Pulpeciki z szynki, sos dyniowy i makaron - temu połączeniu nie oprze się żadne dziecko!
Penne z salsą freddo
Idealne danie na upalne dni, które przygotujesz w jednej chwili! Makaron penne z zimnym sosem – salsą freddo.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Wigilijny makowiec
- Ryba po japońsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Sałatka gyros
- Błyskawiczne pierniczki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto na pierogi
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Śledzie po kaszubsku
- Kapusta z grochem
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Domek z piernika
- Świąteczne pierniczki
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (7)
306 dni temu
W przepisie brakuje przypraw i jest bardzo mało soli
odpowiedz
2520 dni temu
Jeszcze lepsze z brokułem i roztopionym serem na wierzchu.
odpowiedz
2649 dni temu
Z przepisu wynika, że polędwica w sumie gotuje się ok. 6 minut (2-3 minuty podsmażamy, 2-3 minuty gotujemy w sosie). Czy mięso nie będzie surowe?
odpowiedz
2649 dni temu
Polędwicę przed smażeniem, kroimy w cienkie paski, dzięki czemu usmaży się znacznie szybciej. :)
3011 dni temu
Co mozna dac zamiast swiezej szalwii oraz jakiee wino ma byc?
odpowiedz
3009 dni temu
Białe wino wytrawne. Szałwię natomiast można pominąć i użyć ulubionych ziół.
3142 dni temu
Bardzo dobre, można polecić. Rozważyłabym posypanie parmezanem :-)
odpowiedz