Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy salsę freddo
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Oba warzywa kroimy w drobną kostkę. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Czosnek oraz liście ziół drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Krok 2: Makaron mieszamy z salsą
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Rukolę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Makaron odcedzamy, mieszamy z zimnym sosem i rukolą.
Wskazówka: po ostudzeniu potrawę możemy podawać jako sałatkę z makaronem.
Zobacz podobne
przepisy
Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
Pulpeciki z szynki, sos dyniowy i makaron - temu połączeniu nie oprze się żadne dziecko!
Penne z białą kiełbasą i pieczoną papryką
Włoski makaron i polska kiełbasa wzbogacone smakiem pieczonej papryki. Prosta i sycąca potrawa dla każdego!
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
Porcja makaronu z rybą udekorowana włoskimi dodatkami to sposób na szybki i zdrowy, a przede wszystkim pyszny obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarator, bułgarski chłodnik
- Spaghetti à la carbonara
- Makaron z szynką parmeńską i sosem pomidorowym
- Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem
- Sorbet kiwi na patyku
- Mrożony jogurt z malinami i limonką
- Pudding z letnich owoców
- Penne z kawałkami polędwicy i pieczarkami
- Kurczak z sosem truskawkowym
- Królik w sosie śmietanowym
- Mus miętowy z limonką
- Zielony chłodnik z awokado
- Lody arbuzowe na patyku
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Lody truskawkowo-miętowe
- Penne z białą kiełbasą i pieczoną papryką
- Lizaki z łososia z pieczonymi ziemniaczkami w pesto i ze szpinakiem
- Greckie ciasteczka orzechowe
- Mandarynkowy pulled pork
- "Hiszpańskie gołąbki" z chorizo w pomidorach z karczochami
- Tumbet
- Golonka na sposób azjatycki
- Ziołowa lemoniada
- Puszyste pianki w czekoladzie
- Tort szwarcwaldzki z wiśniami
- Zakwas żytni
- Tarta ze śliwkami i orzechami pekan
- Lekki bigos z suszonymi morelami
- Kawowa panna cotta z wiśniami
- Wegański green bowl
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)