Penne z salsą freddo
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Przygotowujemy salsę freddo

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Oba warzywa kroimy w drobną kostkę. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Czosnek oraz liście ziół drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.

Krok 2: Makaron mieszamy z salsą

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Rukolę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Makaron odcedzamy, mieszamy z zimnym sosem i rukolą.

Wskazówka: po ostudzeniu potrawę możemy podawać jako sałatkę z makaronem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!