Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy salsę freddo
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Oba warzywa kroimy w drobną kostkę. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Czosnek oraz liście ziół drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Krok 2: Makaron mieszamy z salsą
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Rukolę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Makaron odcedzamy, mieszamy z zimnym sosem i rukolą.
Wskazówka: po ostudzeniu potrawę możemy podawać jako sałatkę z makaronem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto marchewkowe
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Spaghetti carbonara
- Przekąski sylwestrowe
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Uszka z grzybami
- Świąteczne pierniczki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ciasto na pierogi
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Burek ze szpinakiem
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makowiec japoński
- Śledź w oleju
- Pistacjowy sernik baskijski
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)