Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy salsę freddo
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy pestek. Paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Oba warzywa kroimy w drobną kostkę. Dymkę oczyszczamy i kroimy w cienkie krążki. Czosnek oraz liście ziół drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z oliwą i octem, doprawiamy solą, pieprzem i cukrem.
Krok 2: Makaron mieszamy z salsą
Makaron gotujemy al dente w dużej ilości wrzącej, osolonej wody zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Rukolę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Makaron odcedzamy, mieszamy z zimnym sosem i rukolą.
Wskazówka: po ostudzeniu potrawę możemy podawać jako sałatkę z makaronem.
Zobacz podobne
przepisy
Penne z szynką i kremowym sosem z pieczonej dyni
Pulpeciki z szynki, sos dyniowy i makaron - temu połączeniu nie oprze się żadne dziecko!
Penne z białą kiełbasą i pieczoną papryką
Włoski makaron i polska kiełbasa wzbogacone smakiem pieczonej papryki. Prosta i sycąca potrawa dla każdego!
Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Lubisz szparagi? Wypróbuj przepis na błyskawiczne danie w stylu włoskim, które wydobywa wszystkie zalety szparagów.
Makaron z tuńczykiem, oliwkami i mozzarellą
Porcja makaronu z rybą udekorowana włoskimi dodatkami to sposób na szybki i zdrowy, a przede wszystkim pyszny obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Ciasto na pierogi
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Śledzie po kaszubsku
- Ciasto marchewkowe
- Pierniki
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Wegańska ryba po grecku
- Dorsz w czosnku i cytrynie
- Kapusta z grochem
- Świąteczne pierniczki
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)