Wrapy

Kanapki w nietypowym kształcie, skomponowane z niecodziennych składników – tak właśnie na pierwszy rzut oka można postrzegać wrapy, czyli zwinięte w rulon i wypełnione farszem tortille, podzielone na mniejsze części. Są wyśmienitą przekąską między posiłkami, ale mogą też być podstawą szybkiego śniadania czy dania głównego. Wszystko zależy od waszego apetytu, a ten z pewnością wzrośnie, gdy sprawdzicie przepisy na wrapy w Kuchni Lidla.

Jak zrobić domowe wrapy z kurczakiem? Sprawdź nasz przepis!

Wrapy z tortilli mogą mieć różne nadzienie, tak więc spotkacie się z przepisem na wrapy z szynką, z tuńczykiem, z krewetkami itp. Jednak w polskiej kuchni najczęściej przyrządza się wrapy z kurczakiem. Kuchnia Lidla w swoich przepisach proponuje serwować wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami na śniadanie, podobnie jak kanapki. Jeśli wolicie, możecie je oczywiście podać również na ciepło, podgrzewając w piekarniku czy kuchence mikrofalowej. A wszystkim, którzy nigdy nie mieli okazji samodzielnie przygotować tego przysmaku, podpowiadamy, jak krok po kroku zrobić wrapy z kurczakiem. Wystarczy upiec kurczaka w ulubionej ziołowej przyprawie, ostudzić i pokroić w drobne paski, a następnie zająć się pozostałą częścią farszu. W tym celu na środku rozłożonej i wysmarowanej serkiem twarogowym tortilli układacie kawałki kurczaka, a także składniki uzupełniające nadzienie, np. paski papryki, mieszanki sałat itp. Na koniec pozostaje już tylko zawinąć placek w ciasny rulon i pokroić go na kilka części. Tym sposobem wasze wrapy z kurczakiem są gotowe!

Wegetariańskie wrapy

Wrapy możecie też przygotować w wersji wegetariańskiej, podając je z warzywami, np. sałatą, papryką, marchewką itp. Kuchnia Lidla proponuje, aby placek z tortilli zastąpić właśnie jednym z nich, a dokładniej sałatą rzymską. Sięgnijcie po przepis na wrapy z sałaty z tofu i przekonajcie się, jak oryginalną propozycją przekąski mogą być tortille z warzywami! Przy okazji warto też spróbować ruloników z truflową sałatką jajeczną, które stanowią ciekawą formę serwowania wrapów z jajkiem. Skuście się na bezmięsną postać wrapów i cieszcie się wyjątkową kompozycją smaków!

przeczytaj więcejzwiń opis

rozwiń opiszwiń opis

Kuchnia włoska

Wrapy

wróć do Fast Food

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!