Pizza
Pizza – najlepsze przepisy na pyszny włoski przysmak!
Pizza wymaga nie tylko dobrego przepisu, ale też, a może przede wszystkim, zachowania idealnych proporcji składników na ciasto. Na szczęście z Kuchnią Lidla z łatwością przygotujecie ciasto na pizzę, którą możecie później dowolnie udekorować i wzbogacić swoimi ulubionymi dodatkami. Tradycyjna pizza włoska pełna jest lokalnych składników, co w polskich realiach jest oczywiście trudne do osiągnięcia. Niemniej zawsze możecie pokusić się o przygotowanie pizzy, która smakować będzie jak z pizzerii, a może nawet lepiej! Wiele zależy również od waszych umiejętności kulinarnych. Na początek sięgnijcie po przepis. A ten znajdziecie w Kuchni Lidla w kilku wersjach – tylko spójrzcie:
- pizza ze szparagami i jajkiem
- pizza cztery pory roku
- pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- pizza 4 sery
- pizza al Tonno
- razowa pizza kresowa z pieczonymi warzywami i ziołowym pesto
- pizza XXL
- minipizza z kabanosami
- minipizze z fetą i oliwkami
Dzięki wskazówkom Kuchni Lidla pizza nie będzie miała już przed wami żadnych tajemnic! Wiedza, jak zrobić ciasto i jak upiec pizzę, przełoży się na pyszny domowy obiad lub kolację.
Przepisy na pizzę fit!
Zastanawiacie się, czy pizza w wersji fit jest możliwa? Owszem! Wystarczy udać się do Kuchni Lidla, gdzie czekają już na was przepisy na pizzę bez drożdży, a wśród nich m.in. 2 sposoby na pizzę – z brokułu i kalafiora. Obie propozycje są jednocześnie przykładem pizzy wegetariańskiej, na którą bez żadnych wyrzutów sumienia mogą skusić się osoby niespożywające mięsa. Jak udowadnia Kuchnia Lidla, pizza może być dietetyczna, jeśli tylko wyeliminujecie z jej składu kilka najbardziej kalorycznych produktów. Mimo wszystko trudno w tym przypadku zrezygnować z mozzarelli czy innego rodzaju sera, który nada temu włoskiemu specjałowi smak i aromat. Pizza bez sera zapewne byłaby mniej kaloryczna, ale tak naprawdę taka pizza nie istnieje!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Roladki z pizzy (low carb)
Wyjątkowa odsłona pizzy: zawinięta i w dodatku przygotowana bez mąki, z małą ilością węglowodanów. To aromatyczne danie będzie naprawdę ciekawym pomysłem na szybką przekąskę.


Pita pizza
Szybka pizza, którą możesz zjeść w szkole lub w pracy! Wypróbuj przepis na pitę pizzę i skomponuj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami. To prosty i pyszny pomysł na oryginalny lunchbox!

Sycylijska pizza sfincione
Pizza w stylu sycylijskim to mniej popularna odmiana tego włoskiego dania. Dzięki wyrazistym dodatkom takim jak oliwki i sardele ma niesamowity smak, który zostanie na długo w pamięci.


Pizza margherita
Królowa gatunku, czyli margherita, zachwyca prostotą składników, w których kryje się potęga smaku. Przygotuj ją na domowym cieście w stylu włoskim z przepisu Karola!

Ciasto na pizzę we włoskim stylu
Domowe ciasto na pizzę, które długo wyrasta, odwdzięczy się smakiem i jakością. Połącz je z prostymi dodatkami, by stworzyć wyborną kompozycję we włoskim stylu!

Pizza pepperoni
Dużo pepperoni i dużo sera! Ten przepis zdecydowanie powinien zajmować pierwsze miejsce na liście najlepszych pizz świata. Ostry smak kiełbasy miesza się tutaj z cudowną słodyczą pomidorów. Musisz spróbować!

Pizza hawajska
Jedni kochają ten smak, inni go unikają. Ananas na pizzy budzi kontrowersje, jednak nasza pizza jest fantastyczna i przekona każdego do tego połączenia. Tutaj po prostu liczy się wyjątkowy smak ciasta wg przepisu Kingi.

Pizza capricciosa
Tę pizzę dostaniesz w każdej włoskiej pizzerii, a teraz możesz przygotować ją także w swoim domu! Choć nazwa capricciosa dotyczy kaprysu szefa kuchni, który dobiera składniki według własnego uznania, to zwykle jeden kaprys różni się od drugiego w niewielkim stopniu. My mamy przepis na tę pizzę z najlepszymi składnikami!

Stromboli z salami, pieczarkami i serem
Stromboli to po prostu zawijana pizza: drożdżowe ciasto i moc doskonałych składników w środku! Skorzystaj z przepisu Kingi i przygotuj stromboli z salami, pieczarkami i serem.

Wegańska pizza z grilla z karczochami i szpinakiem
Pizza z grilla smakuje najlepiej: ma dymny aromat i zawsze pięknie się wypiecze! Warto poświęcić trochę czasu na wyrobienie własnego ciasta. Cała reszta jest już ekspresowa. A karczochy i szpinak to połączenie składników, do którego będziecie wracać!

Pizza bianca z kurkami
Wykorzystaj sezon na kurki i przygotuj wyśmienitą, białą pizzę z sosem śmietanowym według przepisu Karola Okrasy!

Minipizze razowe z warzywami
Pizza w wersji mini? Tak! A na dodatek w 3 różnych odsłonach! To idealny pomysł na imprezową przekąskę.
