Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- tarkę o grubych oczkach
- sitko
Przygotuj wcześniej:
Komosę ryżową ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Ostudź ją do temperatury pokojowej.
Sposób przygotowania:
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY SKŁADNIKI
Cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach, przekładamy na sitko i oprószamy solą. Odstawiamy ją, aby odciekła z nadmiaru wody. Czosnek i szczypiorek bardzo drobno siekamy.
KROK 2: PRZYGOTOWUJEMY MASĘ NA PLACUSZKI
W misce mieszamy ugotowaną komosę, czosnek, szczypiorek, jajko, bułkę tartą, parmezan i sok z cytryny. Cukinię mocno odciskamy z wody i również przekładamy do miski. Całość doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy.
KROK 3: FORMUJEMY I SMAŻYMY PLACUSZKI
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie spłaszczamy je i układamy na talerzu, po czym umieszczamy w lodówce, aby schłodziły się przez minimum 30 minut. Placuszki smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
KROK 4: PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ Z KISZONYCH BURAKÓW
Cebulę kroimy w piórka i zalewamy zimną wodą, aby straciła trochę na ostrości. Buraki bardzo drobno kroimy. Cebulę odcedzamy z wody i dokładnie mieszamy w misce z burakami i rukolą.
KROK 5: PODAJEMY WRAPY
Na suchej patelni krótko podgrzewamy tortillę. Następnie przekładamy ją na talerz, wykładamy na nią sałatkę z buraków, placuszki z komosy i serek grani. Całość skrapiamy sokiem z cytryny i zawijamy.
Zobacz podobne
przepisy
Tortilla z kurczakiem i salsą z pieczonej papryki
Pszenne placki z pikantnym nadzieniem, a do tego sałata i wyrazisty sos. Obiad w meksykańskim stylu, który zrobisz w kilka chwil!
Tortilla z krewetkami
Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Wegetariańskie wrapy z humusem i warzywami
Wyjątkowe ciasto z dodatkiem siemienia lnianego, humusu i lekkiego, warzywnego farszu – oto składniki wrapów, które przygotujecie, wykorzystując przepis Kingi!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Lasagne z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- Zupa marchwiowo-ziemniaczana z grzankami ziołowymi
- Chipsy ziemniaczane z solą, tymiankiem i kolorowym pieprzem
- Gołąbki z soczewicą i grzybami
- Burgery rybne z sałatką coleslaw
- Curry z kurczaka z ciecierzycą
- Pieczony kurczak piri-piri
- Lekkie ciasteczka z komosą ryżową
- Zapiekanka ziemniaczana z dorszem
- Dynia faszerowana komosą ryżową
- Kotleciki z komosy ryżowej
- Puszyste bułeczki z sałatką
- Frittata z brukselką i groszkiem
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Różowy makaron z burakami
- Żytnia kanapka z jajkiem i szynką
- Marynata grillowa do ryby
- Marynata grillowa do wieprzowiny
- Sos aioli
- Grillowany stek z jelenia
- Poke bowl ze szpinakiem, ananasem i marynowanym tofu
- Lody truskawkowo-bazyliowe
- Risotto z kurczakiem
- NALEWKA WIŚNIOWA
- Nalewka z rokitnika z pigwą
- KANAPKA SELEROWA Z PESTO Z RUKOLI
- Kalarepa faszerowana grochem
- SYLWESTROWE KORECZKI SZPINAKOWE
- Ciabatta z pesto i grillowanym kurczakiem
- Sałatka z arbuzem i fetą
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)