Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię do naleśników
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: DOPRAWIAMY RUKOLĘ
Rukolę skrapiamy oliwą (2-3 łyżki) i sokiem z cytryny (1/2 szt.). Całość dokładnie mieszamy rękoma.
KROK 2: DOPRAWIAMY SER
Serek w stylu włoskim przekładamy do miseczki, dolewamy oliwę (4-5 łyżek) i sok z połowy cytryny. Całość rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy.
KROK 3: PODPIEKAMY PIADY
Rozgrzewamy patelnię. W międzyczasie pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Na suchą i rozgrzaną patelnię kładziemy jeden placek. Podpiekamy go przez kilka sekund z każdej strony.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Mozzarellę kroimy w plastry. Na połowę podpieczonej piady wykładamy: ser, następnie rukolę i plastry mozzarelli. Każdy plaster mozzarelli smarujemy zielonym pesto. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Na sam koniec wykładamy włoskie wędliny: salami i szynkę parmeńską (kilka plastrów). Gotową piadę składamy na pół i przekładamy na talerz.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
- Świąteczne pierniczki
- Makówki śląskie
- Śledzie po kaszubsku
- Pieczona ryba po grecku
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Łazanki
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Pierniki
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Ryba z piekarnika
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Makowiec japoński
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Ciasto na pierogi
- Śledź w oleju
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Krokiety z mięsem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
148 dni temu
Dziadostwo nic nie warte. Trzy rozpadające sie, suche naleśniki. Łamliwe, nie da sie nic z tego przygotować.
Odpowiedz
778 dni temu
no spoko
Odpowiedz
937 dni temu
gustosz ma racje, spoko
Odpowiedz
953 dni temu
Spoko
Odpowiedz