Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię do naleśników
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: DOPRAWIAMY RUKOLĘ
Rukolę skrapiamy oliwą (2-3 łyżki) i sokiem z cytryny (1/2 szt.). Całość dokładnie mieszamy rękoma.
KROK 2: DOPRAWIAMY SER
Serek w stylu włoskim przekładamy do miseczki, dolewamy oliwę (4-5 łyżek) i sok z połowy cytryny. Całość rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy.
KROK 3: PODPIEKAMY PIADY
Rozgrzewamy patelnię. W międzyczasie pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Na suchą i rozgrzaną patelnię kładziemy jeden placek. Podpiekamy go przez kilka sekund z każdej strony.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Mozzarellę kroimy w plastry. Na połowę podpieczonej piady wykładamy: ser, następnie rukolę i plastry mozzarelli. Każdy plaster mozzarelli smarujemy zielonym pesto. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Na sam koniec wykładamy włoskie wędliny: salami i szynkę parmeńską (kilka plastrów). Gotową piadę składamy na pół i przekładamy na talerz.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Znudziły Ci się kanapki na drugie śniadanie? Przygotuj pyszne tortille z kurczakiem i kolorowymi świeżymi warzywami!
Wrapy z szynką i mango
Wrapy z szynką i mango to świetna propozycja dania, które zabierzesz na piknik lub drugie śniadanie do pracy!
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Wrapy z sałaty z tofu
Wrapy z sałatą i tofu to nasza propozycja na szybką przekąskę w ciągu dnia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Kapusta z grochem
- Przekąski sylwestrowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Domek z piernika
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Błyskawiczne pierniczki
- Ciasto marchewkowe
- Golonka pieczona po bawarsku
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Pierogi z kapustą i grzybami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
452 dni temu
no spoko
odpowiedz
611 dni temu
gustosz ma racje, spoko
odpowiedz
627 dni temu
Spoko
odpowiedz