Piada wraps

Kinga Paruzel


Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • patelnię do naleśników

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: DOPRAWIAMY RUKOLĘ

Rukolę skrapiamy oliwą (2-3 łyżki) i sokiem z cytryny (1/2 szt.). Całość dokładnie mieszamy rękoma.

KROK 2: DOPRAWIAMY SER

Serek w stylu włoskim przekładamy do miseczki, dolewamy oliwę (4-5 łyżek) i sok z połowy cytryny. Całość rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy.

KROK 3: PODPIEKAMY PIADY

Rozgrzewamy patelnię. W międzyczasie pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Na suchą i rozgrzaną patelnię kładziemy jeden placek. Podpiekamy go przez kilka sekund z każdej strony.

KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI

Mozzarellę kroimy w plastry. Na połowę podpieczonej piady wykładamy: ser, następnie rukolę i plastry mozzarelli. Każdy plaster mozzarelli smarujemy zielonym pesto. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Na sam koniec wykładamy włoskie wędliny: salami i szynkę parmeńską (kilka plastrów). Gotową piadę składamy na pół i przekładamy na talerz.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Dodaj swój komentarz
Avatar
  • Patryk Patryk
    148 dni temu
    Dziadostwo nic nie warte. Trzy rozpadające sie, suche naleśniki. Łamliwe, nie da sie nic z tego przygotować.

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    778 dni temu
    no spoko

    Odpowiedz

  • Gość Gość
    937 dni temu
    gustosz ma racje, spoko

    Odpowiedz

  • Gustosz Gustosz
    953 dni temu
    Spoko

    Odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl