Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- patelnię do naleśników
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
KROK 1: DOPRAWIAMY RUKOLĘ
Rukolę skrapiamy oliwą (2-3 łyżki) i sokiem z cytryny (1/2 szt.). Całość dokładnie mieszamy rękoma.
KROK 2: DOPRAWIAMY SER
Serek w stylu włoskim przekładamy do miseczki, dolewamy oliwę (4-5 łyżek) i sok z połowy cytryny. Całość rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy.
KROK 3: PODPIEKAMY PIADY
Rozgrzewamy patelnię. W międzyczasie pomidorki koktajlowe kroimy na pół. Na suchą i rozgrzaną patelnię kładziemy jeden placek. Podpiekamy go przez kilka sekund z każdej strony.
KROK 4: ŁĄCZYMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI
Mozzarellę kroimy w plastry. Na połowę podpieczonej piady wykładamy: ser, następnie rukolę i plastry mozzarelli. Każdy plaster mozzarelli smarujemy zielonym pesto. Dodajemy pomidorki koktajlowe. Na sam koniec wykładamy włoskie wędliny: salami i szynkę parmeńską (kilka plastrów). Gotową piadę składamy na pół i przekładamy na talerz.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Znudziły Ci się kanapki na drugie śniadanie? Przygotuj pyszne tortille z kurczakiem i kolorowymi świeżymi warzywami!
Wrapy z szynką i mango
Wrapy z szynką i mango to świetna propozycja dania, które zabierzesz na piknik lub drugie śniadanie do pracy!
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
Wrapy z sałaty z tofu
Wrapy z sałatą i tofu to nasza propozycja na szybką przekąskę w ciągu dnia!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Spaghetti à la carbonara
- Sałatka z łososia z jabłkiem i tatarem z buraka
- Spaghetti z dynią i borowikami
- Smażone okonie z chlebową sałatką
- Wegańskie brownie z fasoli
- Kawa z imbirem
- Corn dog
- Pasta z bakłażana i marchewki
- Banh mi: wietnamska kanapka z kurczakiem
- Wielkopolski street food – pyzy z kaczką
- Zupa z zielonych szparagów z ziemniaczaną słomą
- Pieczona owsianka à la brownie
- Gryczanka i muffiny bananowe – lunchbox na słodko
- Spaghetti z sosem z awokado
- Puszysty omlet na słodko
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Pizza capriciosa
- Wegańskie ciasto kawowe z gruszkami
- Panzanella – sałatka z pomidorami i czerstwym pieczywem
- Pesto eggs – jajka sadzone na domowym pesto
- Kutia w pieczonych jabłkach i gruszkach
- Zimowa surówka z czerwoną kapustą, orzechami włoskimi i pomarańczami
- Pudding z letnich owoców
- Muffinki wielkanocne
- Skrzydełka z kalafiora z domowym sosem BBQ
- Salsa z mango i awokado
- Miętowe torciki z jagodami
- Frykadele drobiowe z sałatą
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Ryba smażona z sałatką z fasoli
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
381 dni temu
no spoko
odpowiedz
540 dni temu
gustosz ma racje, spoko
odpowiedz
556 dni temu
Spoko
odpowiedz