![Wrapy z sałaty z tofu Wrapy z sałaty z tofu](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/4812ab94bef5-e9d6ffceadb2-Salatwraps-mit-Tofu.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: KROIMY IMBIR I CZOSNEK
Imbir oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z sokiem z limonki, 1 łyżką oleju i sosu sojowego.
KROK 2: MARYNUJEMY TOFU
Tofu osączamy i kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy z marynatą i marynujemy w lodówce przez ok. 2 godziny.
KROK 3: MYJEMY I KROIMY WARZYWA
Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w cienkie paski. Marchew obieramy i kroimy w małe słupki. Kiełki myjemy i osączamy. Liście sałaty myjemy i osuszamy. Środkowe żyły ścinamy, nie nacinając przy tym liści, aby były trochę bardziej płaskie, dzięki czemu liście będzie można łatwiej zwinąć.
KROK 4: MIKSUJEMY ORZESZKI ZIEMNE
50 g orzeszków ziemnych grubo siekamy. Pozostałe orzeszki ziemne miksujemy na gładką masę w blenderze z 1-2 łyżkami oleju.
KROK 5: SMAŻYMY TOFU
Tofu osączamy (marynatę zostawiamy) i podsmażamy na gorącym oleju przez ok. 2 minuty z każdej strony. Wyjmujemy i odstawiamy.
KROK 6: ZWIJAMY WRAPY
Marynatę i krem z orzeszków ziemnych przekładamy na gorącą patelnię. Dodajemy kiełki oraz posiekane orzeszki ziemne i smażymy, mieszając, przez ok. 2 minuty. Słupki papryki i marchewki oraz tofu układamy na skos przy górnej krawędzi liści sałaty. Rozkładamy mieszankę kiełków, a następnie liście sałaty zwijamy. Można podawać z sosem sojowym.
Zobacz podobne
przepisy
Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
Wrapy z krewetkami, warzywami oraz masłem cytrynowym – pyszna propozycja obiadu!
![Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6d18a0961ef2-ba408705e219-Garnelen-Gemuese-Wraps.webp)
Wrapy z szynką i mango
Wrapy z szynką i mango to świetna propozycja dania, które zabierzesz na piknik lub drugie śniadanie do pracy!
![Wrapy z szynką i mango](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/51d6d546dd4f-56ca81f4d9-Schinken-Mango-Wraps.webp)
Tortilla z krewetkami
Smaczny i łatwy w wykonaniu pomysł na obiad – tortilla z krewetkami i różowym sosem majonezowym.
![Tortilla z krewetkami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/6c23073fddcb-e8fa5d4207-17113_RYBY12508_rgb_ok.webp)
Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami
Znudziły Ci się kanapki na drugie śniadanie? Przygotuj pyszne tortille z kurczakiem i kolorowymi świeżymi warzywami!
![Wrapy z kurczakiem i chrupiącymi warzywami](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/1a3c1a4bf0bd-bf65a6f566-Kurczakowe_wrapsy_z_chrupiacymi_warzywami.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tarta cytrynowa
- Wrapy z szynką i mango
- Wrapy z krewetkami i warzywami z masłem cytrynowym
- Wegańskie bounty owocowe
- Wrapy z łososiem, jajkiem i rzeżuchą
- Sałatkowe wrapy
- Koktajle owocowe
- Papaya bowl z kremem jogurtowym
- Sałatka z młodych warzyw
- Kotleciki z tofu
- Crostini z mango i awokado
- Crostini z serkiem, ogórkiem i łososiem
- Crostini z szynką i melonem
- Kumpir w stylu greckim
- Muffinki ze śliwkami
- Tarta ze szpinakiem i serem kozim
- Grillowana karkówka po myśliwsku
- Shake sojowy z jagodami i gruszką
- Crème brûlée z trawą cytrynową, wiśniami i imbirem
- Cheeseburger z ketchupem domowej roboty
- Greckie kotleciki nadziewane fetą
- Eskalopki z indyka w papilotce
- Kaczka w sosie śliwkowym
- Ciasto z profiterolkami
- Polędwiczki wieprzowe barbeque z sałatką z fasoli
- Burger z sandaczem z sosem z kaparów
- Kiszone buraki z anyżem i goździkami
- Palia w cytrynach
- Kotlety jagnięce z miętową gremolatą
Komentarze (0)