Rodzinne przepisy - Pieczarki z grilla - przepisy i pomysły:

Rodzinne przepisy

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
Pieczarki to grzyby, które można przyrządzić na wiele sposobów. Jednym z nich jest grillowanie. Pieczarki razem z warzywami stanowią doskonały składnik rozmaitych sałatek, serwowanych do mięs czy ryb. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby stały się również głównym daniem menu. Jak zatem wydobyć najlepsze walory smakowe pieczarek z grilla? Sprawdźcie razem z Kuchnią Lidla.

Najlepsze przepisy na pieczarki z grilla!

Pieczarki z grilla, choć smakują wybornie, pozostają nadal rzadkością wśród letnich przekąsek. Jak dotąd niewiele osób odkryło ich właściwości, a szkoda, bo naprawdę warto. Doskonałym sposobem na pieczarki na grilla jest m.in. nadzianie ich farszem. Najlepsze w tym celu są duże pieczarki, które nie tylko pomieszczą o wiele więcej nadzienia, ale przede wszystkim nie spadną tak łatwo z grilla. Jeśli więc bierzecie pod uwagę faszerowane pieczarki na grilla, to spróbujcie ich z mięsem mielonym. To połączenie to znakomity przysmak z grilla! Innym sposobem na te grzyby jest przepis na pieczarki z grilla z boczkiem, który można dodać do farszu albo zawinąć razem z grzybami w folii aluminiowej. Zupełnie odmienną formą przygotowania pieczarek z grilla jest natomiast marynata. W tym przypadku wystarczy natrzeć grzyby dobraną smakowo mieszanką przypraw i wrzucić na ruszt do upieczenia. Pieczarki z grilla z pesto czy też z masłem czosnkowym są więc o wiele łatwiejsze w przygotowaniu aniżeli te faszerowane. Sprawdźcie, jakie jeszcze przepisy, oprócz tych na pieczarki marynowane, proponuje Kuchnia Lidla.

Pieczarki na grilla – przepisy:

Pieczarki z grilla z serem – sprawdź nasze propozycje!

Idealne połączenie z pieczarkami tworzą różnego rodzaju sery. Koniecznie spróbujcie więc specjału, jakim są pieczarki z grilla z serem, jakimkolwiek! Kuchnia Lidla zachęca akurat do przygotowania pieczarek z grilla z pesto i serem pleśniowym, jednak równie dobrze z tymi grzybami smakują także inne rodzaje serów. Przekonajcie się, że pieczarki z grilla z najbardziej popularnym serem żółtym czy też z serkiem topionym mogą okazać się prawdziwym hitem podczas letniego biesiadowania. A jeśli poszukujecie nieco bardziej oryginalnych pomysłów, to przyrządźcie pieczarki z grilla z greckim akcentem, czyli z serem feta. Smakoszom włoskiej kuchni mogą z kolei przypaść do gustu pieczarki z mozzarellą. Jak widać, pieczarki na grilla można przyrządzić z prawdziwą fetą i bynajmniej nie chodzi tutaj wyłącznie o rodzaj sera.

Pieczarki faszerowane z grilla – przepisy

Spośród wszystkich przepisów na pieczarki na grilla zdecydowanie najbardziej efektowną ich postacią są te faszerowane. Pieczarki faszerowane i przyrządzone na grillu zrobią wrażenie nie tylko pod względem smakowym, ale także wizualnym. W Kuchni Lidla obok przepisu na faszerowane pieczarki portobello znajdziecie również propozycję pieczarek faszerowanych brązowym ryżem i serem camembert, również nadających się do upieczenia na grillu. Jednak pieczarki na grilla nie muszą być faszerowane jedynie nadzieniem serowym. Równie dobrze może to być mięso mielone. Pieczarki faszerowane mięsem, choć nieco bardziej czasochłonne w wykonaniu niż pieczarki marynowane, będą znakomitą wersją przysmaku z grilla – mogą nawet zastąpić tradycyjną kiełbaskę.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!