Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C z termoobiegiem
- blachę do pieczenia
PRZYGOTUJ WCZEŚNIEJ:
- ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu
Krok 1: Kroimy warzywa
Z pieczarek odkrawamy nóżki i kroimy w półplasterki. Łyżeczką usuwamy blaszki wewnątrz kapeluszy. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Paprykę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Krok 2: Przygotowujemy farsz
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodajemy cebulę, a po chwili czosnek. Następnie dodajemy nóżki pieczarek, a po 4 minutach także pomidory. Gdy całość się podsmaży, dodajemy paprykę i posiekany tymianek i smażymy kolejne 2 minuty. Na koniec dodajemy ugotowany ryż i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Pieczemy pieczarki
Kapelusze pieczarek nadziewamy farszem, nie wypełniając ich jednak całych. Na wierzchu każdego układamy plastry sera camembert, tak aby zakrył kapelusz pieczarki. Tak przygotowane pieczarki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia i skropionej oliwą blasze. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, aż ser się rozpuści. Przed podaniem pieczarki posypujemy podprażonymi na suchej patelni i posiekanymi orzechami, a także pieprzem.
Zobacz podobne
przepisy
Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
Oryginalny pomysł na grilla, który oczaruje nie tylko jaroszy: szaszłyki z pieczarek i cukinii przyprawione rozmarynem.
Grillowane pieczarki w soli czosnkowej
Pyszna propozycja na rozpoczęcie sezonu grillowego – pieczarki wysmarowane ziołowym masłem i zarumienione nad rusztem.
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
- Marynowane pieczarki
- Ziemniak pieczony w łupinie z szybkim chilli
- Makaron z pieczonymi pomidorami
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Kokosowe curry z krewetkami
- Odwrócona zielona tarta
- Kanapki z pieczarkami, twarogiem i chrzanem
- Arroz de marisco, czyli ryż z owocami morza
- Pizzerinki portobello
- Panini z mortadelą i mascarpone
- Nalewka z rokitnika z pigwą
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
- Sałatka z szynką szwarcwaldzką
- Zupa w stylu azjatyckim
- Gulasz cielęcy po azjatycku
- Pilaw z roladkami z cukinii
- Pieczona owsianka na 3 sposoby
- Kotleciki z kalafiora z dipem orzechowo-czosnkowym
- Faszerowane jajka jak kurczaczki
- Muffiny jajeczne z papryczkami padron
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Klops z jajkiem
- Polędwiczki wieprzowe z przyprawami z zapiekanką bakłażanową po neapolitańsku
- Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
- Sos do ravioli
- Zielona sałatka z brokułem
- Wytrawne cake popsy w kształcie choinek
- Gorąca lemoniada
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
2403 dni temu
Bardzo fajny przepis. Polecam!:)
odpowiedz