Rodzinne przepisy - Mięso z grilla - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kebab z karkówki z grilla i sos z pieczoną papryką
Wyjątkowy kebab z mięsa z karkówki, przekładanego aromatycznym, wędzonym boczkiem przygotowany na grillu, z dodatkiem surówki i sosu z pieczonej papryki. Nie możesz przegapić tego przepisu!
Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
Szukasz zaskakującego przepisu na najbliższego grilla? Oto on! Przepyszny grillowany w całości kurczak w marynacie z oliwy i miodu z masłem limonkowo-ziołowym.
Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
Schabowy z grilla? To możliwe! Wypróbuj przepis Karola na schabowego z grilla podanego z pyszną, ziemniaczaną sałatką.
Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
Co wrzucić na ruszt? Zamiast tego, co zwykle, warto odkryć nowe smaki! Zrób grilla na dziko i wrzuć na ruszt mięso z jelenia z pieczarkami i ziemniakami!
Kofta z wołowiną i kaszą orkiszową
Szukasz innych pomysłów na obiad niż tradycyjne, polskie potrawy? Eksperymentuj z innymi kuchniami bez ograniczeń! Wbrew pozorom przyrządzenie zagranicznych dań nie jest niczym trudnym i poradzisz sobie z nimi nawet, jeśli nie masz dużego doświadczenia. Wypróbuj przepis na kofty i zrób wrażenie na domownikach i gościach!
Grillowane żeberka z plackami ziemniaczanymi
Wypróbuj przepis Okrasy na pyszne żeberka grillowane w kwasie chlebowym, podane z plackami ziemniaczanymi!
Grillowane szaszłyki z kurczaka z sosem z masła orzechowego i sałatką z fasolki szparagowej
Szukasz pomysłu na obiad z grilla? Wypróbuj przepis Okrasy na grillowane szaszłyki w towarzystwie sosu orzechowego.
Schab ze śliwką z grillowanymi batatami
Wypróbuj nietypowy pomysł Karola Okrasy na schab ze śliwką z grilla!
Burgery wołowe z sosem z karmelizowanej cebuli
Łatwe i smaczne w przygotowaniu burgery przyrządzisz na każdym grillu! Wypróbuj przepis!
Podwędzane szaszłyki z kurczaka w sosie pomarańczowo-sojowym, z sałatką z marchewki
Pyszne połączenie delikatnego drobiu, boczku i orientalnych przypraw. Niezwykle aromatyczna, zaskakująca smakiem potrawa.
Kiełbaski w papryce
Paprykowe łódeczki z pastą z twarożku podane z kiełbaskami i owinięte plastrem boczku to oryginalny pomysł na grilla.
Polędwiczki w sosie miodowo-balsamicznym z grillowanymi warzywami
Prosta w przygotowaniu potrawa, która robi ogromne wrażenie. Słodko-kwaśna marynata – oto sekret tego przepisu!
Podpowiadamy, jak przyrządzić marynatę do mięsa z grilla
Zapewne wiele razy stanęliście przed dylematem, jak zamarynować mięso na grilla, aby w efekcie było kruche i soczyste. Jest na to sposób! Oprócz oczywiście świeżego i w miarę możliwości chudego mięsa, które ostatecznie wrzucicie na grilla, potrzebujecie doskonałej marynaty. A taką zapewni Wam Kuchnia Lidla, która wie najlepiej, jak przyprawić mięso na grilla. Przepis na mieszankę przyprawową do grilla ujawni Wam tajemnicę aromatycznego smaku mięsa na grilla. Jak tylko się z nim zapoznacie, odkryjecie, jak prosto i szybko można przyprawić mięso samodzielnie wykonaną marynatą. A jeśli potrzebujecie dokładniejszych wskazówek, jak przygotować mięso na grilla i co zrobić, żeby mięso z grilla było soczyste, to spójrzcie na pozostałe przepisy Kuchni Lidla.
Mięso na grilla – przepisy:
- stek wołowy z grilla
- piersi kurczaka w greckiej marynacie
- jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- jagnięcina w marynacie musztardowej
- indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- aromatyczna karkówka z grilla
- imbirowe skrzydełka z grilla
- żeberka ostro pikantne
Mięso z grilla – co zrobić z resztkami
Nawet najbardziej oszczędny gospodarz ma problem z wyliczeniem, ile mięsa potrzeba na grilla w przeliczeniu na jedną osobę. Aby więc uniknąć sytuacji, w której konieczne będzie pozbycie się resztek nie nadających się do spożycia, warto działać szybko, najlepiej od razu po biesiadzie. Gdy stoicie przed dylematem, co zrobić z mięsem, które pozostało z grilla, pamiętajcie, że istnieje wiele możliwości! Pierwszym i najprostszym sposobem jest zamrożenie wszystkich nietkniętych dotąd przysmaków. Równie dobrze możecie też podać je następnego dnia na obiad. Wielu zapewne zastanawia się, jak zatem podgrzać mięso z grilla. Najłatwiej oczywiście w piekarniku lub w mikrofalówce. A jeśli planujecie dalsze gotowanie, to wykorzystajcie pokrojone kawałki mięsa upieczonego na grillu do kolejnych potraw. Z grillowanej piersi kurczaka podzielonej na części szybko i łatwo przyrządzicie m.in. sałatkę cezar.