Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
W moździerzu ucieramy sól morską wraz z pieprzem. Oba składniki mieszamy z papryką, tymiankiem, czosnkiem i cukrem. Przekładamy do czystego, suchego słoika na przyprawy i dobrze zamykamy.
Jak używać przyprawy?
Mięso nacieramy mieszanką przypraw przed grillowaniem lub smażeniem. Mieszankę można wymieszać z oliwą z oliwek i w ten sposób nacierać mięso, warzywa lub ser przed grillowaniem lub smażeniem.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowana kukurydza
Absolutna klasyka amerykańskiego grilla. Tego trzeba spróbować, bo danie jest proste, smaczne i bardzo zdrowe.
Trio sosów do grilla
Trzy sosy, które idealnie sprawdzą się na każdym spotkaniu przy grillu i z każdą potrawą. Przekonaj się, jak łatwo je przygotować.
Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
Łosoś z grilla… Czemu nie! A już na pewno w postaci oryginalnych szaszłyków z marynatą i soczystymi cząstkami limonki.
Grillowane kebabczety wołowe
Oryginalny pomysł na grilla – podłużne kotleciki z mięsa mielonego podane z orientalnym dipem pomarańczowo-miodowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Śledzie po kaszubsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Piernik staropolski
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Pieczona ryba po grecku
- Domek z piernika
- Ciasto marchewkowe
- Błyskawiczne pierniczki
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Sernik krakowski
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)