Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
W moździerzu ucieramy sól morską wraz z pieprzem. Oba składniki mieszamy z papryką, tymiankiem, czosnkiem i cukrem. Przekładamy do czystego, suchego słoika na przyprawy i dobrze zamykamy.
Jak używać przyprawy?
Mięso nacieramy mieszanką przypraw przed grillowaniem lub smażeniem. Mieszankę można wymieszać z oliwą z oliwek i w ten sposób nacierać mięso, warzywa lub ser przed grillowaniem lub smażeniem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Śledź w oleju
- Łazanki
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Ryba po japońsku
- Pistacjowy sernik baskijski
- Klasyczna sałatka grecka
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Pieczona ryba po grecku
- Boczek pieczony
- Sałatka gyros
- Krokiety z mięsem
- Domek z piernika
- Przekąski sylwestrowe
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Mini burgery
- Sernik pistacjowy
- Lasagne. Przepis, który zawsze wychodzi
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)