
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
W moździerzu ucieramy sól morską wraz z pieprzem. Oba składniki mieszamy z papryką, tymiankiem, czosnkiem i cukrem. Przekładamy do czystego, suchego słoika na przyprawy i dobrze zamykamy.
Jak używać przyprawy?
Mięso nacieramy mieszanką przypraw przed grillowaniem lub smażeniem. Mieszankę można wymieszać z oliwą z oliwek i w ten sposób nacierać mięso, warzywa lub ser przed grillowaniem lub smażeniem.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Roladki z kurczaka ze szpinakiem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- Pasta pistacjowa z białą czekoladą
- Jajecznica z kurkami
- Szaszłyki kofta z mięsa mielonego z chlebkiem pita i ajwarem
- Sos tzatziki
- Ekspresowe banoffee z mascarpone
- Sałatka cezar z sosem na bazie żółtek jaj
- Sałatka z burratą i grillowanymi brzoskwiniami
- Kotlety jajeczne
- Krem ziemniaczany
- Makaron z zielonym pesto i dodatkami
- Jajecznica na 3 sposoby
- Guacamole
- Ciasto drożdżowe - przepis podstawowy
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)