
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- moździerz
W moździerzu ucieramy sól morską wraz z pieprzem. Oba składniki mieszamy z papryką, tymiankiem, czosnkiem i cukrem. Przekładamy do czystego, suchego słoika na przyprawy i dobrze zamykamy.
Jak używać przyprawy?
Mięso nacieramy mieszanką przypraw przed grillowaniem lub smażeniem. Mieszankę można wymieszać z oliwą z oliwek i w ten sposób nacierać mięso, warzywa lub ser przed grillowaniem lub smażeniem.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowana kukurydza
Absolutna klasyka amerykańskiego grilla. Tego trzeba spróbować, bo danie jest proste, smaczne i bardzo zdrowe.

Trio sosów do grilla
Trzy sosy, które idealnie sprawdzą się na każdym spotkaniu przy grillu i z każdą potrawą. Przekonaj się, jak łatwo je przygotować.

Grillowane meksykańskie szaszłyki z łososia
Łosoś z grilla… Czemu nie! A już na pewno w postaci oryginalnych szaszłyków z marynatą i soczystymi cząstkami limonki.


Grillowane kebabczety wołowe
Oryginalny pomysł na grilla – podłużne kotleciki z mięsa mielonego podane z orientalnym dipem pomarańczowo-miodowym.

Zobacz przepisy
na święta
- Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
- Wielkanocna baba drożdżowa
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami
- Zakwas na żurek
- Jajka faszerowane z szynką
- Barszcz biały z kiełbasą
- Mazurek królewski
- Pasta jajeczna z awokado
- Warzywna terrina
- Mazurek z masłem orzechowym
- Jajka faszerowane awokado
- Babka na parze
- Pasztet z kaczki z suszonymi owocami
- Wegański tort wielkanocny z czekoladowym gniazdem
- Babeczki z kajmakiem
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Zupa marchewkowa z pomarańczą
- Regionalny mazurek wielkanocny
- Sernik cytrynowy na zimno
- Babka ziemniaczana z boczkiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)