
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Żeberka zalewamy wodą, obgotowujemy około 30 minut, dodajemy liść laurowy, sól i pieprz. Wyjmujemy żeberka, studzimy, a wywar wykorzystujemy do ugotowania np. zupy.
Składniki marynaty mieszamy dokładnie. Do sporej miski lub szczelnego worka wkładamy żeberka, dodajemy marynatę, dokładnie obtaczamy w niej żeberka, tak żeby dobrze pokryła mięso.
Żeberka wyjmujemy z marynaty, lekko otrząsamy mięso z jej nadmiaru, układamy na grillu i smażymy, obracając co jakiś czas i smarując marynatą, aż mięso się zarumieni.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Francuskie naleśniki crêpes Suzette z pomarańczami
- Tortilla z kurczakiem i guacamole
- Zupa krem z cukinii z grzankami
- Camembert z grilla
- Pierogi ze szpinakiem i serem
- Burek ze szpinakiem
- Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
- Stek z grilla wołowy
- Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Makaron z pesto i kurczakiem – przepis
- Ciasto marchewkowe
- Makaron z krewetkami w maślanym sosie
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Pielmieni – przepis na wschodnie pierożki
- Chłodnik z botwiny
- Pistacjowy sernik baskijski
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Zupa neapolitańska z serkiem topionym i makaronem
- Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (20)
2127 dni temu
Przykro mi drogi Lidlu, że masz takich ograniczonych czytelników... Przepis jest jasny, prosty i klarowny, ale to chyba jakieś pińcetplusy go czytają bez zrozumienia. No cóż, takie mamy społeczeństwo. Nie zrażajcie się i dalej umieszczajcie przepisy:) Są jeszcze tacy, którzy umieją je wykorzystać:) Pozdrawiam.
odpowiedz
2820 dni temu
Ten przepis jest cały do kitu. 1. Marynata: 2 kg żeberek?, sól, pieprz w ziarnach, pieprz do smaku?, ile? 2. Przygotowanie: Gotujemy z solą, pieprzem i liściem laurowym. Te same składniki mają być również w marynacie? 3. Przygotowanie: jak długo marynować? Adam
odpowiedz
2816 dni temu
Adamie, żeberka gotujemy z dodatkiem liściu laurowych, soli i pieprzu w ziarnach - ilość pieprzu zależy od Twoich upodobań smakowych. Do marynaty, wykorzystujemy poniższe składniki: 1/3 szklanki miodu 1/2 szklanki sosu sojowego 1/3 szklanki octu balsamicznego 2/3 szklanki keczupu 3 łyżeczki ostrej musztardy 4 ząbki posiekanego czosnku 1 posiekana mała cebula pieprz do smaku Żeberka polecamy marynować nawet całą noc - około 12 godzin :)
2215 dni temu
DOKALDNIE :/
3285 dni temu
bardzo smaczne żeberka
odpowiedz
3284 dni temu
Wypróbuj również ten przepis na żeberka - https://kuchnialidla.pl/Zeberka-miodowo-pomidorowe
3835 dni temu
alibabka, dziękujemy za zgłoszenie!
odpowiedz
3835 dni temu
https://www.facebook.com/LisztRestauracja?ref=ts&fref=ts
odpowiedz
3978 dni temu
Żeberka przepyszne, zawsze się udają.
odpowiedz
4166 dni temu
Drogi gościu, chodzi o miód normalny (bezalkoholowy :)), natomiast sos sojowy najlepszy będzie jasny.
odpowiedz
4167 dni temu
Miód ma być pitny czy normalny a sos sojowy jasny czy ciemny?
odpowiedz
4281 dni temu
Jeśli 1/3 szklanki miodu to co w liście robi 1 łyżka ?
odpowiedz
4391 dni temu
Gość, rzeczywiście brakowało tej informacji. Miodu powinna być 1/3 szklanki.
odpowiedz
4392 dni temu
Hej, ile w końcu tego miodu?
odpowiedz
4404 dni temu
Ja zrobiłam wyszło super;-)
odpowiedz
4418 dni temu
Wogóle popierniczony przepis bo na grillu się nie smaży -_-
odpowiedz
4419 dni temu
A co to jest "1 miodu" - chodzi o szklankę, łyżkę, słoik?
odpowiedz
4444 dni temu
A nikt nie spyta, jakie żeberka? To chyba ważne?
odpowiedz
4450 dni temu
No wlasnie tez bym chciala wiedziec co dalej :)
odpowiedz
4452 dni temu
to cały przepis? nie trzeba ich po gotowaniu i marynowaniu np piec w piekarniku?
odpowiedz
zobacz wszystkie