Kiełbaski w papryce
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Paprykę kroimy wzdłuż na trzy części, pozbawiamy nasion i myjemy. Dymkę siekamy, mieszamy z twarożkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Każdy kawałek papryki smarujemy 1 czubatą łyżeczką pasty.

Kiełbaski podpiekamy na gorącym grillu z każdej strony około 4-6 minut. Pozostawiamy, aż trochę ostygną, a następnie każdą kiełbaskę nakładamy na kawałek papryki. Całość owijamy boczkiem i smażymy na gorącym grillu z każdej strony około 6 minut.

Wskazówka: Jeśli chcemy, aby nasza papryka była całkiem miękka, podpieczmy ją wcześniej wraz z kiełbaskami przez kilka minut, obracając.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Olga Olga
    719 dni temu
    Witam, to są papryczki chilli czy zwykła papryka??? dziękuje za odpowiedź

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    719 dni temu
    Olgo, to jest papryka spiczasta, w smaku słodka ;)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram