
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Paprykę kroimy wzdłuż na trzy części, pozbawiamy nasion i myjemy. Dymkę siekamy, mieszamy z twarożkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Każdy kawałek papryki smarujemy 1 czubatą łyżeczką pasty.
Kiełbaski podpiekamy na gorącym grillu z każdej strony około 4-6 minut. Pozostawiamy, aż trochę ostygną, a następnie każdą kiełbaskę nakładamy na kawałek papryki. Całość owijamy boczkiem i smażymy na gorącym grillu z każdej strony około 6 minut.
Wskazówka: Jeśli chcemy, aby nasza papryka była całkiem miękka, podpieczmy ją wcześniej wraz z kiełbaskami przez kilka minut, obracając.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane kiełbaski w boczku
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...

Kiełbaski piwne z grilla
Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.

Cevapcici z sosem tzatziki
Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego. Wraz z wyrazistym, jogurtowym sosem tworzą danie, które smakuje każdemu.

Cevapcici z ryżem w pomidorach
Pyszne roladki z mielonej wołowiny oraz jagnięciny, podane z ryżem oraz śmietanowym dipem dla przełamania smaku.

Komentarze (2)
2921 dni temu
Witam, to są papryczki chilli czy zwykła papryka??? dziękuje za odpowiedź
odpowiedz
2921 dni temu
Olgo, to jest papryka spiczasta, w smaku słodka ;)
zobacz wszystkie