Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Paprykę kroimy wzdłuż na trzy części, pozbawiamy nasion i myjemy. Dymkę siekamy, mieszamy z twarożkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Każdy kawałek papryki smarujemy 1 czubatą łyżeczką pasty.
Kiełbaski podpiekamy na gorącym grillu z każdej strony około 4-6 minut. Pozostawiamy, aż trochę ostygną, a następnie każdą kiełbaskę nakładamy na kawałek papryki. Całość owijamy boczkiem i smażymy na gorącym grillu z każdej strony około 6 minut.
Wskazówka: Jeśli chcemy, aby nasza papryka była całkiem miękka, podpieczmy ją wcześniej wraz z kiełbaskami przez kilka minut, obracając.
Zobacz podobne
przepisy
Grillowane kiełbaski w boczku
Prawdziwa gratka dla miłośników mięsa - kiełbaski zgrillowane w towarzystwie sera i chrupiącego boczku...
Kiełbaski piwne z grilla
Kiełbaski marynowane w piwie i miodzie staną się z pewnością przebojem każdego (nie tylko męskiego) grilla.
Cevapcici z sosem tzatziki
Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego. Wraz z wyrazistym, jogurtowym sosem tworzą danie, które smakuje każdemu.
Cevapcici z ryżem w pomidorach
Pyszne roladki z mielonej wołowiny oraz jagnięciny, podane z ryżem oraz śmietanowym dipem dla przełamania smaku.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Sernik piernikowy
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Golonka pieczona po bawarsku
- Pierniki
- Domek z piernika
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Przekąski sylwestrowe
- Pieczona ryba po grecku
- Piernik staropolski
- Wigilijny barszcz czerwony z uszkami – przepis
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (2)
3359 dni temu
Witam, to są papryczki chilli czy zwykła papryka??? dziękuje za odpowiedź
odpowiedz
3359 dni temu
Olgo, to jest papryka spiczasta, w smaku słodka ;)