Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Paprykę kroimy wzdłuż na trzy części, pozbawiamy nasion i myjemy. Dymkę siekamy, mieszamy z twarożkiem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Każdy kawałek papryki smarujemy 1 czubatą łyżeczką pasty.
Kiełbaski podpiekamy na gorącym grillu z każdej strony około 4-6 minut. Pozostawiamy, aż trochę ostygną, a następnie każdą kiełbaskę nakładamy na kawałek papryki. Całość owijamy boczkiem i smażymy na gorącym grillu z każdej strony około 6 minut.
Wskazówka: Jeśli chcemy, aby nasza papryka była całkiem miękka, podpieczmy ją wcześniej wraz z kiełbaskami przez kilka minut, obracając.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Klasyczna sałatka grecka
- Krokiety z mięsem
- Ryba po japońsku
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami
- Ciasto marchewkowe
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Uszka z grzybami
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Sałatka gyros
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
- Ryba z piekarnika
- Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym
- Guacamole
- Śledź w oleju
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl

Komentarze (2)
3679 dni temu
Witam, to są papryczki chilli czy zwykła papryka??? dziękuje za odpowiedź
Odpowiedz
3678 dni temu
Olgo, to jest papryka spiczasta, w smaku słodka ;)