Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wszystkie składniki marynaty: sok z 1/2 limonki, skórka otarta z limonki, 3 drobno posiekane papryczki chili bez pestek, 1 łyżka brązowego cukru, 2 łyżki świeżo startego imbiru, 1 łyżeczka sosu sojowego, 10 rozgniecionych ziaren kolendry i pieprz dokładnie mieszamy.
Umyte i osuszone skrzydełka zalewamy marynatą i wstawiamy na noc do lodówki.
Grillujemy ok. 20 minut, kilkakrotnie obracając.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.
Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.
Grillowane szaszłyki z kurczaka
Przekonaj się, jak soczyste mogą być szaszłyki z kurczaka. To zasługa cytryn i marynaty z białym winem.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Ciasto na pierogi
- Miodownik z kremem z kaszy manny
- Wigilijny makowiec
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kapusta z grochem
- Piernik staropolski
- Pistacjowy sernik baskijski
- Kutia
- Golonka pieczona po bawarsku
- Sernik krakowski
- Najlepsza sałatka z tortellini
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (4)
2698 dni temu
Czym zastapic sos sojowy i w jakiej ilosci.?
odpowiedz
2696 dni temu
Możesz pominąć sos sojowy.
1817 dni temu
Możesz zastąpić sokiem z buraka.
3114 dni temu
wowowowo
odpowiedz