
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Wszystkie składniki marynaty: sok z 1/2 limonki, skórka otarta z limonki, 3 drobno posiekane papryczki chili bez pestek, 1 łyżka brązowego cukru, 2 łyżki świeżo startego imbiru, 1 łyżeczka sosu sojowego, 10 rozgniecionych ziaren kolendry i pieprz dokładnie mieszamy.
Umyte i osuszone skrzydełka zalewamy marynatą i wstawiamy na noc do lodówki.
Grillujemy ok. 20 minut, kilkakrotnie obracając.
Zobacz podobne
przepisy
Ziemniaki z grilla
Zwykły ziemniak zmieniony w gwiazdę grilla, ozdobę stołu i smakowite danie główne dla wegetarian.

Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
Lekka i zdrowa propozycja dania z rusztu. Marynata z octu balsamicznego i ziół gwarantuje jego niepowtarzalny smak.

Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
Boczek, kiełbasa, cebula i doskonale dobrana mieszanka przypraw - oto sposób na udane szaszłyki z grilla.

Grillowane szaszłyki z kurczaka
Przekonaj się, jak soczyste mogą być szaszłyki z kurczaka. To zasługa cytryn i marynaty z białym winem.

Komentarze (4)
2270 dni temu
Czym zastapic sos sojowy i w jakiej ilosci.?
odpowiedz
2268 dni temu
Możesz pominąć sos sojowy.
1389 dni temu
Możesz zastąpić sokiem z buraka.
2686 dni temu
wowowowo
odpowiedz
zobacz wszystkie