Romantyczna kolacja - Camembert - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Camembert w panierce – sprawdź, jak przyrządzić
Francuski ser camembert podawany w panierce to klasyczna przekąska, która zawsze sprawdzi się podczas spotkania w gronie rodziny czy znajomych. Jeśli więc dotychczas nie mieliście okazji spróbować panierowanego camemberta, to czas nadrobić zaległości. Sprawdźcie w Kuchni Lidla, jak najlepiej i najszybciej usmażyć camembert, aby zaskoczyć jego smakiem wszystkich gości. Oto wskazówki i przepisy na:
- smażony camembert z brzoskwiniowym carpaccio
- panierowany camembert z migdałami i pistacjami
- sałatkę z rzodkiewki ze smażonymi kawałkami sera camembert
Oprócz camemberta smażonego w panierce, w przepisach Kuchni Lidla znajdziecie również inną propozycję – przepis na dosłownie rozpływający się w ustach camembert z grilla, serwowany z dodatkiem żurawiny. Podobnie jest w przypadku camemberta w panierce, który z żurawiną komponuje się bardzo dobrze. A jeśli potrzebujecie bardziej wyszukanej propozycji przyrządzenia camemberta w panierce i zastanawiacie się, z czym go podawać, to wróćcie do przepisów Kuchni Lidla, które będą najlepszą inspiracją.
Camembert w cieście francuskim – sprawdź nasz przepis
Jak widać, camembert przyrządzany na ciepło wcale nie musi być przygotowany na patelni. Grill będzie idealną opcją podczas sezonu letniego, a w pozostałych okresach roku polecamy camembert z piekarnika, np. w połączeniu z warzywami, mięsem i sosem. Na początek radzimy zacząć od pieczonego camemberta z warzywami i kurczakiem z przepisu Kuchni Lidla, a gdy nabierzecie już wprawy, koniecznie wypróbujcie przepis na camembert zapiekany w cieście francuskim. Takie danie przybrać może wiele postaci, jednak wśród licznych propozycji serwowania sera camembert w przepisach Kuchni Lidla jedną z ciekawszych z pewnością jest cebulowe ciasto francuskie. Potrawa, z
nazwy – francuska, a z pochodzenia – czeska, harmonijnie łączy w swym składzie ciasto francuskie z plastrami camemberta i znacznym dodatkiem pora oraz cebuli. Brzmi intrygująco? Czas więc na degustację!