Wegańskie
Sprawdzone przepisy na dania wegańskie
Dania wegańskie mogą być łatwe i szybkie w przygotowaniu. Dostępność produktów na półkach sklepowych oraz odpowiednie wegańskie przepisy sprawiają, że przyrządzanie potraw z zachowaniem zasad diety wegańskiej to czysta przyjemność. Smaczne pomysły na wegańskie dania znajdziecie w Kuchni Lidla. Oto wybrane przepisy na wegańskie obiady:
- wegańskie burgery z kotletem z buraków oraz burgery z tofu
- wegańskie pancakes szpinakowe z owocami i syropem
- wegańskie sushi, czyli wegetariańskie maki sushi
- wegańskie gołąbki z soczewicą i grzybami
- curry wegańskie z papają i orzechami nerkowca
- wegańskie tortille w postaci wrapów z sałaty z tofu
Wegańskie desery – sprawdź nasze propozycje
Wegańskie pyszności mogą się co prawda nieco różnić składem od typowych przysmaków, do których jesteśmy przyzwyczajeni, jednak na liście przykładowych wegańskich deserów z łatwością odnajdziecie popularne nazwy ciast i specjałów cukierniczych, jak np. wegańskie ciasto marchewkowe, wegańskie brownie z fasoli czy też wegański makowiec w polewie czekoladowej. Kuchnia Lidla poleca weganom na deser:
- wegańskie ciastka:
- wegańskie torty:
- wegańskie lody:
W przepisach dedykowanych weganom spotkacie się od czasu do czasu z wegańskimi czekoladami, do których zalicza się m.in. czysta gorzka czekolada. Często stosuje się również jej alternatywę, albo tworzy się na jej bazie różnego rodzaju kremy czekoladowe, np. powstałe z syropu klonowego, mleczka i oleju kokosowego. Wśród pomysłów Kuchni Lidla na wegańskie ciasto czekoladowe znajdziecie na przykład przepis na wegański sernik na korzennym spodzie, w którym polewę czekoladową przygotowano właśnie z wymienionych wcześniej składników. Z kolei w wegańskich eklerkach z kremem cytrynowym zamiast czekolady deserowej użyto kakao. Jak widać, sposobów na uzyskanie czekolady w wegańskim wydaniu jest naprawdę sporo.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Chili sin carne z mięsem wegańskim
Klasyka kuchni inspirowanej Meksykiem i Teksasem w wegańskiej odsłonie! Wypróbuj przepis na chili sin carne z wegańskim mięsem i ciesz się smakiem jednej z najpopularniejszych potraw na świecie!

Wegańskie hot dogi w domowych bułkach
Domowe bułeczki, prażona cebulka i sos musztardowy. Poznaj przepis na idealne wegańskie hot dogi według pomysłu Kingi Paruzel!

Chipsy z warzyw
By zdrowo sobie pochrupać, przygotuj domowe, kolorowe chipsy z warzyw bez dodatku soli! Pieczone w oliwie i ziołach będą pyszną przekąską, której nikt się nie oprze!

Ciasto z brzoskwiniami
Wegańskie ciasto pełne soczystych brzoskwiń! Zobacz, jakie to łatwe, i wypróbuj przepis Kingi Paruzel!

Domowy chleb tostowy z masłem orzechowym i bananami
By tosty na słodko smakowały tak, jak lubisz, przygotuj je od podstaw! Ułatwi Ci to przepis Karola na domowy chleb tostowy – idealny na śniadanie dla najmłodszych smakoszy!

Tarta a’la SNICKERS o obniżonej zawartości cukru
Ten przepis Pawła Małeckiego musi u Was zagościć! Wegańska tarta o wyrazistym orzechowym smaku bez dodatkowego cukru!

Wegańskie krokiety ze szpinakiem
Zachwycają chrupiącą panierką, a w środku kryją pyszny, kremowy farsz ze szpinaku i nerkowców! Wegańskie krokiety Kingi to idealny, roślinny obiad dla całej rodziny!

Wegańskie ciasto Leśny Mech
Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie ciasto z kokosowym kremem stworzysz w swojej kuchni leśne historie! Upiecz biszkopt zielony jak mech i zaskocz nim gości!

Chleb żytni na zakwasie
Chcesz, by zapach domowego pieczywa wypełnił Twoją kuchnię? Sięgnij po przepis Karola i upiecz żytni chleb na zakwasie Pawła!

Ajwar
Ajwar – pasta warzywna, wyśmienita zarówno do kanapek, jak i mięs. Przygotuj ją w domu według świetnego przepisu Darii!

Ciasto kawowe z kremem z awokado
Połączenie kawy i awokado w deserze? Wypróbuj przepis Kingi i przekonaj się jakie to pyszne!

Konfitura pomarańczowo-marchewkowa z imbirem
Pomarańcza i marchewka idą ze sobą w parze! Zwłaszcza, gdy wylądują razem zamknięte w słoiczku pod postacią pysznej konfitury!
