Pieczone buraki z burratą z mleka bawolego i vinegretem miodowo-musztardowym

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

• piekarnik rozgrzany do 160°C (z termoobiegiem)

• nić kuchenną

Przygotowanie:

Krok 1: Przygotowujemy buraki

Buraki obieramy i kroimy w ósemki. W misce mieszamy je z oliwą, miodem, liśćmi laurowymi, solą i pieprzem. Pojedyncze porcje zawijamy w przycięte kawałki papieru do pieczenia, związujemy nitką kuchenną i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160°C przez ok. 45 minut, aż będą miękkie.

Krok 2: Przygotowujemy dressing

W misce mieszamy miód, musztardę i ocet balsamiczny. Następnie powoli wlewamy oliwę, cały czas mieszając, aby uzyskać jednolity sos. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3: Podajemy danie

Upieczone buraki lekko studzimy i rozkładamy na talerzach razem z mixem sałat. Na środku układamy burratę i całość skrapiamy vinegretem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Dodaj swój komentarz
Avatar

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

Wróć do gotowania
kuchnialidla.pl