Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
• piekarnik rozgrzany do 160°C (z termoobiegiem)
• nić kuchenną
Przygotowanie:
Krok 1: Przygotowujemy buraki
Buraki obieramy i kroimy w ósemki. W misce mieszamy je z oliwą, miodem, liśćmi laurowymi, solą i pieprzem. Pojedyncze porcje zawijamy w przycięte kawałki papieru do pieczenia, związujemy nitką kuchenną i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160°C przez ok. 45 minut, aż będą miękkie.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
W misce mieszamy miód, musztardę i ocet balsamiczny. Następnie powoli wlewamy oliwę, cały czas mieszając, aby uzyskać jednolity sos. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3: Podajemy danie
Upieczone buraki lekko studzimy i rozkładamy na talerzach razem z mixem sałat. Na środku układamy burratę i całość skrapiamy vinegretem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy według składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (0)