Sałatka z buraków z zielonym sosem

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

PRZYGOTUJ:

  • blender
  • tarkę o drobnych oczkach

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY DRESSING

Wszystkie składniki dressingu łączymy w naczyniu blendera, miksujemy na gładki, jednolity dressing, odstawiamy na czas przygotowania sałatki.

Krok 2: PRAŻYMY ORZESZKI PINII

Orzeszki pinii prażymy na suchej, rozgrzanej patelni, aż się zarumienią.

Krok 3: PODAJEMY SAŁATKĘ

Mieszankę sałat przekładamy do miski. Dodajemy przygotowany wcześniej dressing z awokado. Mieszamy.
Dodajemy pokrojone w kostkę buraki, pokruszony w dłoniach ser feta, żurawiny oraz podprażone orzechy. Ponownie mieszamy. Całość oprószamy parmezanem startym na tarce o drobnych oczkach. Z wierzchu dekorujemy rukolą lub liśćmi botwiny.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!