
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Kroimy składniki sałatki
Orzechy włoskie siekamy. Pomarańcze obieramy, usuwając również białą, wewnętrzną skórkę. Miąższ wykrawamy z błonek, zbierając przy tym sok. Resztę pomarańczy dokładnie wyciskamy. Rukolę myjemy. Buraki osączamy i kroimy na małe paski. Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plasterki. Mieszamy z 3 łyżkami wyciśniętego soku pomarańczowego. Papryczkę chili bardzo drobno siekamy.
Krok 2: Przygotowujemy dressing
4 łyżki soku pomarańczowego łączymy z espresso, olejem, oliwą z oliwek, miodem i octem, doprawiamy solą i ewentualnie większą ilością miodu. Składniki sałatki mieszamy z dressingiem. Kulki mozzarelli osączamy, obtaczamy w orzechach włoskich i podajemy z sałatką.
Zobacz podobne
przepisy
Zobacz przepisy
na lato
- Makaron z suszonymi pomidorami i sosem mascarpone
- Spaghetti carbonara
- Cacio e pepe – makaron z serem i pieprzem
- Sałatka Cezar z kurczakiem na dwa sposoby
- Aglio, olio e peperoncino – makaron z chili
- Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
- Corn dog
- Kurczak w sosie jogurtowym
- Arancini – kulki ryżowe
- Krewetki w tempurze
- Kotlet pożarski – przepis
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Mus truskawkowy
- Zasmażana młoda kapusta
- Sos kurkowy
- Gzik
- Makaron penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
- Makaron z truskawkami
- Sałatka z arbuzem i fetą
- Zapiekanka z mięsem mielonym, warzywami w stylu greckim i rozmarynem
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (4)
341 dni temu
W składnikach wymieniona jest papryczka chili, ale później nie jest opisane co z nią zrobić. Dodajemy ją do sałatki czy do dressingu?
odpowiedz
341 dni temu
Dziękujemy za zwrócenie uwagi, faktycznie ten składnik umknął z przepisu. Papryczkę chili bardzo drobno siekamy i dodajemy do sałatki.
341 dni temu
Ile pomarańczy obieramy, a ile wyciskamy?
odpowiedz
341 dni temu
W tym przepisie obieramy i filetujemy 1,5-2 pomarańcze a soku wyciskamy tyle, aby otrzymać ok. 7 łyżek.