Sałatka z buraków i awokado z kawowym dressingiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy składniki sałatki

Orzechy włoskie siekamy. Pomarańcze obieramy, usuwając również białą, wewnętrzną skórkę. Miąższ wykrawamy z błonek, zbierając przy tym sok. Resztę pomarańczy dokładnie wyciskamy. Rukolę myjemy. Buraki osączamy i kroimy na małe paski. Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plasterki. Mieszamy z 3 łyżkami wyciśniętego soku pomarańczowego. Papryczkę chili bardzo drobno siekamy.

Krok 2: Przygotowujemy dressing

4 łyżki soku pomarańczowego łączymy z espresso, olejem, oliwą z oliwek, miodem i octem, doprawiamy solą i ewentualnie większą ilością miodu. Składniki sałatki mieszamy z dressingiem. Kulki mozzarelli osączamy, obtaczamy w orzechach włoskich i podajemy z sałatką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    14 dni temu
    W składnikach wymieniona jest papryczka chili, ale później nie jest opisane co z nią zrobić. Dodajemy ją do sałatki czy do dressingu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    14 dni temu
    Dziękujemy za zwrócenie uwagi, faktycznie ten składnik umknął z przepisu. Papryczkę chili bardzo drobno siekamy i dodajemy do sałatki.
  • Gość Gość
    15 dni temu
    Ile pomarańczy obieramy, a ile wyciskamy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    14 dni temu
    W tym przepisie obieramy i filetujemy 1,5-2 pomarańcze a soku wyciskamy tyle, aby otrzymać ok. 7 łyżek.

Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!