• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Krok 1: Kroimy składniki sałatki

Orzechy włoskie siekamy. Pomarańcze obieramy, usuwając również białą, wewnętrzną skórkę. Miąższ wykrawamy z błonek, zbierając przy tym sok. Resztę pomarańczy dokładnie wyciskamy. Rukolę myjemy. Buraki osączamy i kroimy na małe paski. Awokado obieramy, kroimy na pół, pozbawiamy pestki i kroimy w plasterki. Mieszamy z 3 łyżkami wyciśniętego soku pomarańczowego.

Krok 2: Przygotowujemy dressing

4 łyżki soku pomarańczowego łączymy z espresso, olejem, oliwą z oliwek, miodem i octem, doprawiamy solą i ewentualnie większą ilością miodu. Składniki sałatki mieszamy z dressingiem. Kulki mozzarelli osączamy, obtaczamy w orzechach włoskich i podajemy z sałatką.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram