![Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem Sałatka z pomelo, burakiem i łososiem](https://kuchnialidla.pl/img/PL/1250x700/dfb981510b9b-78efd5f36234-1250x700_BS_DARIA_KW49_24103_SALATKA_Z_POMELO_171027_MA_0172.webp)
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne z pokrywką
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- moździerz
Krok 1: Pieczemy buraki
Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia. Buraki dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Olej łączymy z olejem sezamowym, solą, pieprzem, sokiem wyciśniętym z limonki i syropem z agawy. Przygotowaną marynatą polewamy buraki. Buraki pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 40 minut. Następnie pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 2: Przygotowujemy sos do sałatki
W misce łączymy sok wyciśnięty z pomarańczy z musztardą. Dolewamy olej, cały czas mieszając.
Krok 3: Układamy składniki sałatki
Na półmisek wykładamy sałatę porwaną na części. Dodajemy pomelo obrane ze skórki i pokrojone w plastry. Następnie dodajemy przestudzone buraki wraz z marynatą. Układamy plastry łososia, obrane i pokrojone w łódeczki awokado i drobno posiekaną papryczkę chili. Całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni i utłuczonymi w moździerzu orzechami. Dodajemy posiekaną kolendrę i cebulę pokrojoną w piórka. Doprawiamy i polewamy przygotowanym sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z owocami morza
Szukasz sprawdzonego przepisu na owoce morza? Zacznij od sałatki z kolorowymi warzywami i pysznym dressingiem!
![Sałatka z owocami morza](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/107e8677e3eb-c438fbb901b1-Salat-mit-Meeresfruchten.webp)
Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!
![Sałatka z kolorowych ziemniaków](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/16aa53c42ce0-a721be2f26a3-BS_PS_DARIA_SALATKA_Z_KOLOROWYCH_ZIEMNIAKOW_Z_AWOKADO_KW40_-23773_170828_MA_2305_rgb_ok.webp)
Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
Poznaj przepis na pieczony boczek z chrupiącą skórką i sałatką z ciecierzycy z sosem miodowo-musztardowym.
![Sałatka z boczkiem i ciecierzycą](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/e78a94517e9e-af57bec37a73-1250x700_KW44_24098_KAROL_PIECZONY_BOCZEK_Z_SLATKA_Z_CIECIERZYCY_170926_MA_0269_rgb_ok.webp)
Sałatka z chlebem figowym i szynką
Rukola, szpinak, borówki, orzechy, a do tego chlebek figowy i delikatny sos! Spróbuj sałatki pełnej smaku i nowoczesnych połączeń!
![Sałatka z chlebem figowym i szynką](https://kuchnialidla.pl/img/PL/587x330/8602bc27e98a-d6d4070d7799-BS_ONLINE_DARIA_KW46_24100_SALATKA_Z_RUKOLA_171010_MA_6479_RGB_OK.webp)
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z cukinią i łososiem
- Łosoś w sosie curry
- Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
- Kanapka łososie są w sosie
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Pieczona nadziewana papryka
- Marynowane pieczarki
- Gnocchi z buraków z pesto z orzechów włoskich
- Risotto ze szparagami
- Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
- Tortille z łososiem wędzonym
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Pastrami z warzywami
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Przecier ze świeżych owoców
- Ciasto z batatów i mango
- Koktajl z krewetek
- Tort naleśnikowy z kremem i owocami
- Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
- Kluski kładzione
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Kisiel z owoców lasu
- Mango Margarita bez alkoholu
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą
- Tort bezowy z poziomkami
Komentarze (0)