Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- naczynie żaroodporne z pokrywką
- piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C
- moździerz
Krok 1: Pieczemy buraki
Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia. Buraki dokładnie myjemy i przekrawamy na pół. Olej łączymy z olejem sezamowym, solą, pieprzem, sokiem wyciśniętym z limonki i syropem z agawy. Przygotowaną marynatą polewamy buraki. Buraki pieczemy pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 40 minut. Następnie pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 2: Przygotowujemy sos do sałatki
W misce łączymy sok wyciśnięty z pomarańczy z musztardą. Dolewamy olej, cały czas mieszając.
Krok 3: Układamy składniki sałatki
Na półmisek wykładamy sałatę porwaną na części. Dodajemy pomelo obrane ze skórki i pokrojone w plastry. Następnie dodajemy przestudzone buraki wraz z marynatą. Układamy plastry łososia, obrane i pokrojone w łódeczki awokado i drobno posiekaną papryczkę chili. Całość posypujemy uprażonymi na suchej patelni i utłuczonymi w moździerzu orzechami. Dodajemy posiekaną kolendrę i cebulę pokrojoną w piórka. Doprawiamy i polewamy przygotowanym sosem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z owocami morza
Szukasz sprawdzonego przepisu na owoce morza? Zacznij od sałatki z kolorowymi warzywami i pysznym dressingiem!
Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!
Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
Poznaj przepis na pieczony boczek z chrupiącą skórką i sałatką z ciecierzycy z sosem miodowo-musztardowym.
Sałatka z chlebem figowym i szynką
Rukola, szpinak, borówki, orzechy, a do tego chlebek figowy i delikatny sos! Spróbuj sałatki pełnej smaku i nowoczesnych połączeń!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Makaron z cukinią i łososiem
- Łosoś w sosie curry
- Łosoś w sojowo-imbirowej marynacie
- Kanapka łososie są w sosie
- Smażone liczi w cieście z pieprznym majonezem
- Miodowo-pomarańczowy kurczak z pieczoną kalarepą
- Pieczona nadziewana papryka
- Marynowane pieczarki
- Gnocchi z buraków z pesto z orzechów włoskich
- Risotto ze szparagami
- Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
- Tortille z łososiem wędzonym
- Śledzie z żurawinami i rodzynkami w sosie pomidorowym
- Pastrami z warzywami
- Sałatka z tuńczykiem i makaronem – przepis
- Przecier ze świeżych owoców
- Ciasto z batatów i mango
- Koktajl z krewetek
- Tort naleśnikowy z kremem i owocami
- Składany omlet w stylu francuskim z pieczarkami
- Kluski kładzione
- Ciasto drożdżowe z nadzieniem marcepanowo-czekoladowym
- Zupa jabłkowo-ziemniaczana
- Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
- Sorbet brzoskwiniowy z arbuzem
- Kisiel z owoców lasu
- Mango Margarita bez alkoholu
- Zapiekana polędwica wieprzowa na białej fasoli
- Chleb orkiszowy faszerowany pastą ziemniaczaną z ricottą
- Tort bezowy z poziomkami
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)