
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Szynkę serrano podsmażamy na suchej patelni. Borówki myjemy i odsączamy na sitku. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.
Krok 2: Łączymy składniki sałatki
Na półmisek wykładamy rukolę i szpinak. Dodajemy porwany na mniejsze kawałki chlebek figowy, borówki i orzechy. Doprawiamy pieprzem. Następnie układamy podsmażoną szynkę i posypujemy startym serem. Całość polewamy sosem i dekorujemy świeżym tymiankiem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
Sycąca sałatka z indykiem, burakami i orientalnym mleczkiem kokosowym!

Sałatka Cobb
Awokado, ser gorgonzola, pierś kurczaka i ziołowy sos – w tej sałatce wszystkie składniki komponują się idealnie! Przygotuj klasykę kuchni w stylu amerykańskim!

Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!

Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
Poznaj przepis na pieczony boczek z chrupiącą skórką i sałatką z ciecierzycy z sosem miodowo-musztardowym.

Komentarze (0)