Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Szynkę serrano podsmażamy na suchej patelni. Borówki myjemy i odsączamy na sitku. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.
Krok 2: Łączymy składniki sałatki
Na półmisek wykładamy rukolę i szpinak. Dodajemy porwany na mniejsze kawałki chlebek figowy, borówki i orzechy. Doprawiamy pieprzem. Następnie układamy podsmażoną szynkę i posypujemy startym serem. Całość polewamy sosem i dekorujemy świeżym tymiankiem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
Sycąca sałatka z indykiem, burakami i orientalnym mleczkiem kokosowym!
Sałatka Cobb
Awokado, ser gorgonzola, pierś kurczaka i ziołowy sos – w tej sałatce wszystkie składniki komponują się idealnie! Przygotuj klasykę kuchni w stylu amerykańskim!
Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!
Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
Poznaj przepis na pieczony boczek z chrupiącą skórką i sałatką z ciecierzycy z sosem miodowo-musztardowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kanapka cała wspaniała
- Zapiekanka z mięsa mielonego i bakłażana z serem mozzarella
- Pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- Sałatka z rukoli i szpinaku z serem halloumi
- Sałatka z makaronem ryżowym i orzechami
- Pęczak z orzechami i pieczarkami
- Sałatka z amarantusem
- Marynowane rzodkiewki i sałatka ziemniaczana
- Tarta szpinakowa na spodzie z batatów
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Klasyczny francuski winegret
- Chlebek z awokado
- Precle z warzywami
- Sałatka makaronowo-serowa w słoikach
- Ciasto „malinowa chmurka” bez pieczenia
Komentarze (0)