
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Szynkę serrano podsmażamy na suchej patelni. Borówki myjemy i odsączamy na sitku. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.
Krok 2: Łączymy składniki sałatki
Na półmisek wykładamy rukolę i szpinak. Dodajemy porwany na mniejsze kawałki chlebek figowy, borówki i orzechy. Doprawiamy pieprzem. Następnie układamy podsmażoną szynkę i posypujemy startym serem. Całość polewamy sosem i dekorujemy świeżym tymiankiem.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Jajka na miękko
- Łazanki
- Bardzo puszysty sernik z wiaderka
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Boczek pieczony
- Śledź w oleju
- Domek z piernika
- Nuggetsy z kurczaka
- Barszcz czerwony z ziemniakami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Burek ze szpinakiem
- Makowiec japoński
- Pierniki
- Krokiety z mięsem
- Uszka z grzybami
- Makówki śląskie
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Klasyczna sałatka grecka
- Sałatka gyros
- Zupa dyniowa – przepis na krem z dyni
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowaniakuchnialidla.pl
Komentarze (0)