Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: Przygotowujemy sos
Szynkę serrano podsmażamy na suchej patelni. Borówki myjemy i odsączamy na sitku. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy.
Krok 2: Łączymy składniki sałatki
Na półmisek wykładamy rukolę i szpinak. Dodajemy porwany na mniejsze kawałki chlebek figowy, borówki i orzechy. Doprawiamy pieprzem. Następnie układamy podsmażoną szynkę i posypujemy startym serem. Całość polewamy sosem i dekorujemy świeżym tymiankiem.
Zobacz podobne
przepisy
Sałatka z indykiem i marynowanymi burakami
Sycąca sałatka z indykiem, burakami i orientalnym mleczkiem kokosowym!
Sałatka Cobb
Awokado, ser gorgonzola, pierś kurczaka i ziołowy sos – w tej sałatce wszystkie składniki komponują się idealnie! Przygotuj klasykę kuchni w stylu amerykańskim!
Sałatka z kolorowych ziemniaków
Kolorowe ziemniaki i papryka, orzeźwiający granat i aromatyczna kolendra! Zobacz, jak przygotować sałatkę pełną kolorów!
Sałatka z boczkiem i ciecierzycą
Poznaj przepis na pieczony boczek z chrupiącą skórką i sałatką z ciecierzycy z sosem miodowo-musztardowym.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pieczona ryba po grecku
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Świąteczne pierniczki
- Ciasto na pierogi
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Pistacjowy sernik baskijski
- Pierniki
- Piernik staropolski
- Sałatka gyros
- Błyskawiczne pierniczki
- Ryba po japońsku
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Przekąski sylwestrowe
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)