Kuchnia włoska - Cannelloni - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
Włoskie makaronowe rurki nadziewane szpinakiem oraz serem to pyszna i niezwykle sycąca potrawa, która potrafi zachwycić swoim smakiem. Niewątpliwą jej zaletą jest to, że ją przygotować na kilka różnych sposobów. Dziś zdradzimy Ci przepis na cannelloni ze szpinakiem i ricottą.
Ciasto na makaron
Prosty przepis na domowe ciasto na makaron do wykonania w MC Smart. Bazując na tych składnikach można zrobić każdy rodzaj makaronu od tagliatelle przez lasagne aż po farfalle.
Cannelloni z ricottą i orzeszkami piniowymi
Cannelloni z kremowym farszem z ricottą, zapieczone w mocno pomidorowym sosie – to włoski styl w najlepszym wydaniu.
Cannelloni – przepis na dobry obiad!
Amatorom sztuki kulinarnej może się wydawać, że przepis na cannelloni musi być skomplikowany i wymagać będzie od nich dużych umiejętności, tymczasem Kuchnia Lidla udowadnia, że danie z tym włoskim makaronem przygotuje nawet najmniej doświadczony kucharz. Wystarczy dobrej jakości cannelloni i dobry przepis.
Potrzebujecie prostego przepisu na cannelloni? Sprawdźcie tradycyjne cannelloni w Kuchni Lidla.
A jeśli prosty przepis na cannelloni z mięsem mielonym nie zaspokoi waszych ambicji kulinarnych, to spróbujcie cannelloni z kurczakiem. Sposobów na cannelloni jest więcej, niż myślicie! W końcu cannelloni z mięsem mielonym to tylko podstawa, do której można dorzucić dodatki i tym samym przygotować nieco bardziej oryginalne dania, jak np. cannelloni ze szpinakiem i ricottą albo fetą. Pamiętajcie, że cannelloni nadziewane mięsem mielonym to tylko jedna z wielu opcji, podobnie zresztą szeroki jest wybór sosu, który najlepiej komponuje się z tym daniem. Co zatem wolicie – cannelloni z mięsem mielonym w sosie beszamelowym czy może cannelloni z mięsem mielonym i pieczarkami w sosie pomidorowym? Zdecydowanie popularniejsze jest cannelloni pod beszamelem, kto jednak powiedział, że zawsze należy ulegać większości. Kuchnia Lidla wybiega znacznie poza schemat i proponuje m.in. cannelloni z mięsem w sosie porowym. Nieważne jednak, czy serwujecie cannelloni z sosem beszamelowym czy chociażby z bolońskim, ważne, aby przepis na cannelloni z mięsem mielonym spełniał Wasze oczekiwania. Zresztą warto pamiętać nie tylko o tych, którzy zastanawiają się, jaki wybrać sos czy rodzaj mięsa, mamy więc też propozycje dla osób, które szukają sposou na przygotowanie cannelloni wegetariańskiego. W tym przypadku wielu zapyta raczej, jak zrobić cannelloni ze szpinakiem. Kuchnia Lidla w odpowiedzi podsunie znacznie ciekawszą propozycję przepisu na cannelloni wegetariańskie, jaką jest cannelloni z ricottą i orzeszkami piniowymi.
Jak faszerować cannelloni?
Najtrudniejszą częścią przyrządzenia cannelloni dla wielu może okazać się faszerowanie makaronu. Jak więc najłatwiej nadziewać cannelloni? Warto w tym celu posłużyć się łyżeczką. Rurki mają wystarczającą średnicę, aby wypróbować tę metodę nadziewania.