Łatwe przepisy - Ryba faszerowana - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Roladki z karpia gotowane na parze
Wyjątkowa odsłona popularnej ryby na wigilijnych stołach. Roladki z karpia nadziewane farszem grzybowym i gotowane na parze to pyszna alternatywa dla tradycyjnych przepisów.
Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
Roladki z gładzicy z delikatnym nadzieniem krabowym, w aromatycznym sosie to propozycja dla miłośników ryb i owoców morza.
Dorada faszerowana pastą pomidorową z ryżem i ogórkiem
Doprawiona tymiankiem i pastą pomidorową rybna uczta – nie tylko dla fanów zdrowego odżywiania i dbania o linię.
Ryba faszerowana – łatwy przepis
Najczęściej spotkacie się z przepisami na pieczoną rybę faszerowaną. Zdecydowanie rzadziej przyrządza się natomiast gotowaną rybę faszerowaną, która dla niejednych stanowi podwójne wyzwanie. Trudno jest przecież ugotować rybę z nadzieniem, zachowując jej farsz w nienaruszonym stanie. Pewnie dlatego wiele osób decyduje się na danie prostsze w przygotowaniu, tj. na rybę faszerowaną w galarecie. Taką rybę można nadziewać warzywami, krojąc np. marchewkę i pietruszkę w drobne kawałki lub ucierając je na tarce. Zwolennikom smaków mieszanych trzeba natomiast polecić rybę faszerowaną z rodzynkami lub migdałami. To niecodzienne zestawienie może okazać się trafionym pomysłem, gdy znudzi się wam faszerowana ryba w galarecie.
Jak zrobić świąteczną rybę faszerowaną? 5 propozycji!
Ze względu na pracochłonność wykonania rybę z farszem robi się rzadko, zazwyczaj na święta lub gdy jest specjalna okazja, np. urodziny czy imieniny. Niestety, niewiele osób wie, jak zrobić faszerowaną rybę. Jeśli więc poszukujecie sprawdzonych przepisów na farsz do ryby, to koniecznie odwiedźcie Kuchnię Lidla, w której znajdują się wskazówki i porady, jak przygotować m.in.:
- pstrąga z grzybami
- pstrąga paprykowo-serowego z grilla
- kieszonki z pstrąga faszerowane serem ricotta z pachnącym ryżem
- wykwintne roladki rybne
- roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
Smakiem świątecznej ryby faszerowanej można przecież cieszyć się częściej, nie tylko przy wyjątkowych okazjach!