
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano na 2 łyżkach masła. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim pokrojone w kostkę boczek i cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy pieczarki i czosnek. Chwilę jeszcze razem smażymy, dodajemy pietruszkę, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.
Tuszki pstrąga myjemy i dokładnie osuszamy. Prószymy pieprzem i solą. Do środka każdej ryby wkładamy farsz (farsz podzielić na 4 części), brzegi ryby spinamy wykałaczkami, aby farsz nie wypłynął ze środka. Prószymy ryby mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż się zarumienią.
Podsmażone ryby przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy mniej więcej 15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.

Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
Kuchnia Lidla zaprasza na wielką ucztę. W roli głównej: pstrąg łososiowy.

Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!

Komentarze (3)
2273 dni temu
Pyszne. Zamiast pieczarek użyłam kurek oraz filetów ze świeżego pstrąga.
odpowiedz
2827 dni temu
Zamiast boczku użyłam szynki parmeńskiej , również pyszne
odpowiedz
2839 dni temu
Fajne połączenie ryby z pieczarkami, boczek robi dużo dobrego w tym daniu :) Bardzo fajnie smakuje :)
odpowiedz
zobacz wszystkie