Pstrąg z grzybami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotowanie

Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano na 2 łyżkach masła. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim pokrojone w kostkę boczek i cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy pieczarki i czosnek. Chwilę jeszcze razem smażymy, dodajemy pietruszkę, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.

Tuszki pstrąga myjemy i dokładnie osuszamy. Prószymy pieprzem i solą. Do środka każdej ryby wkładamy farsz (farsz podzielić na 4 części), brzegi ryby spinamy wykałaczkami, aby farsz nie wypłynął ze środka. Prószymy ryby mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż się zarumienią.
Podsmażone ryby przekładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy mniej więcej 15 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • E. E.
    1284 dni temu
    Pyszne. Zamiast pieczarek użyłam kurek oraz filetów ze świeżego pstrąga.

    odpowiedz

  • żabka żabka
    1837 dni temu
    Zamiast boczku użyłam szynki parmeńskiej , również pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1849 dni temu
    Fajne połączenie ryby z pieczarkami, boczek robi dużo dobrego w tym daniu :) Bardzo fajnie smakuje :)

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram