Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik nagrzany do 180°C
- naczynie żaroodporne
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano na 2 łyżkach masła. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim pokrojone w kostkę boczek i cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy pieczarki i czosnek. Chwilę jeszcze razem smażymy, siekamy drobno i dodajemy pietruszkę, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.
Tuszki pstrąga myjemy i dokładnie osuszamy. Prószymy pieprzem i solą. Do środka każdej ryby wkładamy farsz, brzegi ryby spinamy wykałaczkami, aby farsz nie wypłynął ze środka. Prószymy ryby mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż się zarumienią.
Podsmażone ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do i pieczemy ok. 15 minut.
Zobacz podobne
przepisy
Pstrąg tęczowy w bekonie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie
Kuchnia Lidla zaprasza na wielką ucztę. W roli głównej: pstrąg łososiowy.
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Krem z borowików z chrupiącymi grzankami
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- Grzybowe tortelloni
- Sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- Piwne ziemniaczki
- Kurczak cytrynowo-rozmarynowy z zapiekanką dauphinois i marchewką w śmietanie
- Zapiekane kotleciki z serem i szynką szwarcwaldzką
- Filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
- Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
- Naleśniki z pstrągiem i gruszką
- Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
- Żeberka z tempehu
- Placuszki z botwinki z dipem chrzanowym
- Różowy makaron z burakami
- Steki z kapusty
- Kremowa zupa pomidorowa z papryką
- Blondie z nerkowcami i białą czekoladą
- Szynka wieprzowa w panierce z pomidorowym ragout (gęsty sos) oraz gotowanymi brokułami
- Chutney z pomidorów i mango
- Ciasto z brzoskwiniami i borówkami
- Miniomlety pomidorowe
- Małe serniczki kawowe
- Skrzydełka w stylu amerykańskim (buffalo wings) z sosem miodowo-musztardowym
- Pulpety z królika na parze w sosie pomidorowym
- Palia w cytrynach
- Sałatka z bobu z pesto z prażonej dymki
- Wiśniowy Sad
- Bezglutenowe ciasto śliwkowe
- Sałatka z makaronem i kurczakiem
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (3)
3566 dni temu
Pyszne. Zamiast pieczarek użyłam kurek oraz filetów ze świeżego pstrąga.
odpowiedz
4119 dni temu
Zamiast boczku użyłam szynki parmeńskiej , również pyszne
odpowiedz
4131 dni temu
Fajne połączenie ryby z pieczarkami, boczek robi dużo dobrego w tym daniu :) Bardzo fajnie smakuje :)
odpowiedz