
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj:
- piekarnik nagrzany do 180°C
- naczynie żaroodporne
- wykałaczki
Sposób przygotowania:
Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano na 2 łyżkach masła. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim pokrojone w kostkę boczek i cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy pieczarki i czosnek. Chwilę jeszcze razem smażymy, siekamy drobno i dodajemy pietruszkę, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.
Tuszki pstrąga myjemy i dokładnie osuszamy. Prószymy pieprzem i solą. Do środka każdej ryby wkładamy farsz, brzegi ryby spinamy wykałaczkami, aby farsz nie wypłynął ze środka. Prószymy ryby mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż się zarumienią.
Podsmażone ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do i pieczemy ok. 15 minut.
Zobacz podobne przepisy
Przepisy sylwestrowe i na święta 2025
- Ciastka korzenne Gwiazdki – przepis
- Pierniki
- Golonka pieczona po bawarsku
- Makowiec japoński
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
- Wilgotny makowiec z gotowej masy makowej
- Łazanki
- Sernik pistacjowy
- Krokiety z mięsem
- Mini burgery
- Najlepsza sałatka z tortellini
- Przekąski sylwestrowe
- Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką
- Uszka z grzybami
- Zupa grzybowa z makaronem
- Paszteciki z pieczarkami drożdżowe
- Kutia
- Ryba z piekarnika
- Świąteczne pierniczki
- Pinsa – przepis na lżejszą kuzynkę pizzy
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
Wróć do gotowania
Komentarze (3)
3958 dni temu
Pyszne. Zamiast pieczarek użyłam kurek oraz filetów ze świeżego pstrąga.
Odpowiedz
4512 dni temu
Zamiast boczku użyłam szynki parmeńskiej , również pyszne
Odpowiedz
4523 dni temu
Fajne połączenie ryby z pieczarkami, boczek robi dużo dobrego w tym daniu :) Bardzo fajnie smakuje :)
Odpowiedz