Pstrąg z grzybami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj:

  • piekarnik nagrzany do 180°C
  • naczynie żaroodporne
  • wykałaczki

Sposób przygotowania:

Pieczarki myjemy, obieramy, kroimy w półplasterki, podsmażamy na rumiano na 2 łyżkach masła. Pozostałe masło rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim pokrojone w kostkę boczek i cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy pieczarki i czosnek. Chwilę jeszcze razem smażymy, siekamy drobno i dodajemy pietruszkę, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.

Tuszki pstrąga myjemy i dokładnie osuszamy. Prószymy pieprzem i solą. Do środka każdej ryby wkładamy farsz, brzegi ryby spinamy wykałaczkami, aby farsz nie wypłynął ze środka. Prószymy ryby mąką i smażymy na oleju z obu stron, aż się zarumienią.
Podsmażone ryby przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do i pieczemy ok. 15 minut.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • E. E.
    3651 dni temu
    Pyszne. Zamiast pieczarek użyłam kurek oraz filetów ze świeżego pstrąga.

    odpowiedz

  • żabka żabka
    4205 dni temu
    Zamiast boczku użyłam szynki parmeńskiej , również pyszne

    odpowiedz

  • Gość Gość
    4217 dni temu
    Fajne połączenie ryby z pieczarkami, boczek robi dużo dobrego w tym daniu :) Bardzo fajnie smakuje :)

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!