Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Rozcieramy czosnek. Pstrągi skropiamy sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Nacieramy solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Siekamy koperek. Ryby rozcinamy z jednej strony, tak aby można było wypełnić ich wnętrze. Pstrągi wypełniamy posiekanym koperkiem. Ryby owijamy bekonem. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni C.
Zobacz podobne
przepisy
Kieszonka z pstrąga faszerowana serem ricotta z pachnącym ryżem
Zamień filet z pstrąga w smakowitą, pieczoną kieszonkę wypełnioną aromatycznym serowym farszem.
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią
Grillowany pstrąg ułożony na karmelizowanej marchwi to idealna kompozycja subtelnych smaków…
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Błyskawiczne pierniczki
- Przekąski sylwestrowe
- Pistacjowy sernik baskijski
- Ciasto Malinowa Chmurka – przepis bez pieczenia
- Pieczona ryba po grecku
- Kutia
- Ekspresowy bigos - z kiszonej lub świeżej kapusty
- Śledzie po kaszubsku
- Pierniki
- Ryba po japońsku
- Pierogi pieczone z kapustą i grzybami
- Ciasto na pierogi
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Zupa grzybowa z makaronem
- Kurczak po chińsku z makaronem ryżowym
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (9)
2955 dni temu
Proste i bardzo smaczne! Miła odmiana na obiad. Pstrągi podałam z grillowanymi cukiniami :)
odpowiedz
3046 dni temu
bardzo dobre
odpowiedz
3235 dni temu
super przepis polecam!!!!!!!!!!!!!!!
odpowiedz
3988 dni temu
wczoraj na późny obiad spożyliśmy pstrąga przygotowanego wg tego przepisu - bardzo smaczny, łatwy w wykonaniu, bekon chrupki i dodający fajnego smaku rybie - ogólnie bardzo łatwy i szybki w wykonaniu - idealny dla śpieszących się, a efekt zaskakująco smaczny :)
odpowiedz
4015 dni temu
fajne
odpowiedz
4146 dni temu
Bardzo dobre połączenie!
odpowiedz
4209 dni temu
Jutro robię na jubileuszowy obiad z młodymi ziemniaczkami i świeżym szpinakiem
odpowiedz
4316 dni temu
zrobiłam na walentynki... mąż był zachwycony, delikatny pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami i surówka z sałaty lodowej. POLECAM.
odpowiedz
4331 dni temu
hmmm
odpowiedz