Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Rodzynki zalej sherry i odstaw na kwadrans.
Przygotowanie
Obie pomarańcze szorujemy. Z jednej pomarańczy zdejmujemy skórę, oczyszczamy ją z albedo. Z połówki wyciskamy sok, drugą połówkę siekamy. Drugą pomarańczę obieramy i „wyfiletowujemy” (wyciągamy miąższ, bez białych błonek).
Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy ryby na rumiano. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Na osobną patelnię wlewamy sok pomarańczowy, dodajemy rodzynki wraz z sherry, kawałki pomarańczy i skórkę z pomarańczy oraz chili i rozgnieciony goździk. Cały czas delikatnie mieszamy i gotujemy, aż sos się zredukuje (zgęstnieje i zmniejszy swoją objętość). Usmażoną wcześniej rybę delikatnie wkładamy do sosu i krótko podgrzewamy.
Jak podawać
Podajemy na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko.
Zobacz podobne
przepisy
Delikatny pstrąg z duszonymi warzywami
Soczyste, pachnące ziołami rybne roladki ułożone na duszonych warzywach. Doskonały pomysł na lekki i zdrowy obiad.
Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią
Grillowany pstrąg ułożony na karmelizowanej marchwi to idealna kompozycja subtelnych smaków…
Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami
Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.
Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
Łosoś czy pstrąg? Najlepiej… pstrąg łososiowy! Świetnie smakuje z selerowym purée i sosem bazyliowym. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kotleciki z łososia
- Pstrąg łososiowy w papilotach na purée z selera
- Zapiekanka śledziowa z Camembertem, ziemniakami i porem
- Krewetki w cieście
- Kolorowa ryba w srebrnych papilotach
- Kotlety z tuńczyka z limonkową salsą
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Kurczak pieczony z kminkiem
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Faszerowane ziemniaki z pikantną, grillowaną karkówką
- Cassolette z łososiem i ziemniakami
- Pierś indyka z kaszą jęczmienną i sosem curry
- Sałatka z halloumi, rukolą i szpinakiem
- Wegański makowiec w polewie czekoladowej
- Obiadowa sałatka z kukurydzą
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pesto z papryki
- Pierś kaczki z glazurowanymi śliwkami i czekoladą
- Kumpir w stylu greckim
- Łosoś z sosem koperkowym, kasza jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, herbatka malinowa
- Indyczka glazurowana miodem i piwem
- Keks żurawinowy z orzechami włoskimi
- Orientalny gulasz jagnięcy z ciecierzycą
- Kurczak w kwasie chlebowym
- Gryczane pierogi z bobem
- Owsiany placek z rabarbarem
- Smoothie „Wellness”
- Pierogi z truskawkami i śliwkami
- Zupa migdałowa
- Ceviche z tuńczyka w puszce
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (1)
3798 dni temu
Co to jest pstrag lososiowy,czyzby nowy gatunek ?
odpowiedz