Pstrąg łososiowy w pomarańczowo - rodzynkowym sosie

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej

Rodzynki zalej sherry i odstaw na kwadrans.

Przygotowanie

Obie pomarańcze szorujemy. Z jednej pomarańczy zdejmujemy skórę, oczyszczamy ją z albedo. Z połówki wyciskamy sok, drugą połówkę siekamy. Drugą pomarańczę obieramy i „wyfiletowujemy” (wyciągamy miąższ, bez białych błonek).

Umyte i osuszone ryby oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy ryby na rumiano. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Na osobną patelnię wlewamy sok pomarańczowy, dodajemy rodzynki wraz z sherry, kawałki pomarańczy i skórkę z pomarańczy oraz chili i rozgnieciony goździk. Cały czas delikatnie mieszamy i gotujemy, aż sos się zredukuje (zgęstnieje i zmniejszy swoją objętość). Usmażoną wcześniej rybę delikatnie wkładamy do sosu i krótko podgrzewamy.

Jak podawać

Podajemy na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy

Lidl

Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią

Grillowany pstrąg ułożony na karmelizowanej marchwi to idealna kompozycja subtelnych smaków…

Pstrąg łososiowy z karmelizowaną marchwią

poziom trudności: średni czas przygotowania: 0:45 liczba porcji: 4 ten przepis nie jest wegetariański

Lidl

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami

Zobacz, jak połączyć marchew, pomarańcze i kilka kromek chleba w smaczną, aromatyczną zupę krem.

Krem z marchwi, pomarańczy i imbiru z grzankami

poziom trudności: łatwy czas przygotowania: 0:35 liczba porcji: 4 ten przepis jest wegetariański


zobacz więcej

Komentarze (1)

Avatar
  • ninja Gość ninja Gość
    4067 dni temu
    Co to jest pstrag lososiowy,czyzby nowy gatunek ?

    odpowiedz


Dziękujemy za ocenę przepisu!

Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.

wróć do gotowania
kuchnialidla.pl

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!