Łatwe przepisy - Ryba smażona - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Dorsz z pappardelle z marchewki
Danie, które spokojnie moglibyście znaleźć w niejednej restauracji, czyli dorsz z pappardelle z marchewki! To pyszne połączenie, które zjawiskowo prezentuje się na talerzu.
Halibut w beszamelu z duszonym porem
Delikatna ryba w klasycznym sosie beszamelowym z dodatkiem duszonego pora i musztardy dijon. Proste i niesamowicie smaczne połączenie, którego musisz spróbować!
Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
Sandacz i kiszona kapusta w śmietanie to duet, któremu warto poświęcić kilka chwil w kuchni. Wykorzystaj ten przepis i zaproś na świąteczny stół rybę w całkiem nowym wydaniu!
Ryba z frytkami
Klasyka w brytyjskim stylu, czyli ryba i frytki w chrupiącym duecie! Karol sięga po dorsza i bataty, by przygotować proste i szybkie obiadowe danie dla całej rodziny!
Stek z tuńczyka po francusku z purée z gruszki
Daria Ładocha przygotowała doskonały przepis na pyszny stek z tuńczyka z purée z pieczonych gruszek. Wypróbuj!
Smażony sandacz na letniej sałatce z soczewicy
Wypróbuj nasz sposób na sandacza. Podaj go na sałatce z soczewicy i zachwyć swoich domowników.
Saltimbocca z dorsza na polencie z cukinią
Saltimbocca to danie, które możesz przygotować również z rybą. Do tego pyszne dodatki w postaci aksamitnej polenty i chrupiącej cukinii.
Dorsz na kapuście z kremem balsamicznym
Spróbuj dorsza z orzeźwiającym aromatem pomarańczy. Podany na podsmażonej kapuście z kremem balsamicznym.
Smażone okonie z chlebową sałatką
Łatwy i szybki w wykonaniu przepis Karola Okrasy na pyszne okonie z sałatką chlebową!
Smażony łosoś z zapiekanką z dyni i pora
Wyjątkowość tego dania podkreśla dodanie świeżej szałwii. Jej aromat doskonale uwydatnia smaki łososia i dyni.
Smażony dorsz z kapustą i pomarańczami
Spróbuj dorsza w niecodziennym połączeniu. Z kapustą z pomarańczami i guacamole.
Łupacz z salsą pomidorową
Smaczna ryba podana w towarzystwie warzyw. Wypróbuj przepis na łupacza z salsą pomidorową!
Ryba smażona jak nad morzem? Zrób ją w domu!
Jeśli macie zamiar przyrządzić rybę smażoną, to sięgnijcie po przepis Kuchni Lidla. Tu, oprócz tradycyjnych rozwiązań, znajdziecie wiele niestandardowych propozycji, które mogą okazać się w waszym przypadku strzałem w dziesiątkę! Ryba smażona w panierce czy bez panierki? Nie zastanawiajcie się dłużej, tylko udajcie się do Kuchni Lidla i wypróbujcie któryś z przepisów:
- ryba smażona w bułce tartej – paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- ryba smażona w cieście – ryba z frytkami
- ryba smażona na maśle – smażony dorsz z czosnkowo-cytrynowym masłem
Ryba smażona w occie
Ryba smażona już gotowa? Najwyższy czas, aby przystąpić do jej degustacji albo wykonać następne kroki. Rybę smażoną możecie np. zamarynować w occie i przełożyć do słoików. Takie rozwiązanie idealnie sprawdzi się w przypadku, gdy dysponujecie jej nadmiarem. Śledź marynowany po mazursku to przepis Kuchni Lidla, dzięki któremu możecie przyrządzić pyszną rybę smażoną w zalewie octowej z dodatkiem suszonych grzybów. Palce lizać! Pamiętajcie, że w zasadzie każda ryba smażona nadaje się do zamarynowania w occie. Aby nieco ułatwić sobie zadanie, polecamy w tym celu wybierać mniejsze ryby. Im drobniejsza ryba smażona, tym łatwiej włożyć ją do słoika i umieścić w zalewie octowej. Życzymy smacznego!
Najlepsze przepisy na rybę smażoną na Wigilię
Ryba smażona to nie tylko pyszny obiad czy kolacja, ale również propozycja dania na specjalne okazje, np. na Wigilię. W polskiej tradycji ten zwyczaj kulinarny jest dość silnie zakorzeniony, dlatego warto wiedzieć, z czym w tym wyjątkowym dniu podawać rybę smażoną. Najczęściej jest to karp, który nie potrzebuje wiele, aby stać się najważniejszą częścią kolacji, ale zawsze będzie mu milej w wysmakowanym towarzystwie. Z czym zatem podać rybę smażoną podczas wyjątkowych okazji, takich jak Wigilia? Spójrzcie na propozycje Kuchni Lidla: