Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
KROK 1: MOCZYMY SOCZEWICĘ
Zieloną soczewicę moczymy przez noc w zimnej wodzie (soczewica musi być całkowicie pokryta wodą). Jeśli soczewicy wcześniej nie namoczymy, czas gotowania wydłuży się do ok. 35-40 minut.
KROK 2: GOTUJEMY SOCZEWICĘ
Filety rybne rozmrażamy. Soczewicę osączamy i gotujemy w świeżej wodzie (soczewica musi być całkowicie pokryta wodą) z dodatkiem liścia laurowego i tymianku pod przykryciem przez 10-15 minut, aż będzie miękka.
KROK 3: SMAŻYMY WARZYWA
Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Selera naciowego oczyszczamy i kroimy w małe plasterki. Dymki oczyszczamy i kroimy w krążki. Marchewki dusimy na 1 łyżce roztopionego masła przez 3 minuty. Dodajemy selera i cebule i smażymy razem przez około 5 minut. Doprawiamy octem, solą, pieprzem i miodem. Soczewicę osączamy i dodajemy, mieszając.
KROK 4: SMAŻYMY RYBĘ
Sandacza myjemy, osuszamy, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na pozostałym, rozgrzanym maśle od strony skóry przez 4 minuty, aż będzie chrupiący. Obracamy i w zależności od grubości filetów smażymy kolejne 4-6 minut.
Gruszki obieramy, kroimy na małe kawałki i przed podaniem dodajemy do sałatki. Podajemy z rybą.
Zobacz podobne
przepisy
Sum z karaibską salsą
Grillowane filety z suma z aromatyczną salsą w stylu karaibskim przygotowaną na bazie banana, mango oraz świeżych ziół.
Burger z sandaczem z sosem z kaparów
Oryginalny sposób na domowe burgery. W wersji z rybą i majonezowym sosem kaparowym zaskoczą niejednego fana kanapek!
Dorsz z chorizo i rozmarynem
Soczyste kawałki ryby upieczone z kiełbasą chorizo i świeżym rozmarynem. Proste danie o wyrafinowanym smaku.
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Mazurska zupa rybna z groszkiem i pomidorami
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kawa z lodami i bitą śmietaną
- Jabłkowe chipsy z cynamonem
- Szaszłyki wieprzowe
- Naleśniki z farszem
- Barszcz
- Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką z cydru
- Kruche makowe ciasteczka
- Smażona ryba na purée z groszku
- Owocowy kisiel z serkiem waniliowym
- Piernik z marchwi
- Cheeseburger z frytkami z batatów
- Sałatka z bakłażana na 2 sposoby
- Marynata grillowa do mięsa drobiowego
- Jajko w chlebie – pomysł na śniadanie
- Pizza na spodzie z brokułów z burakiem i kozim serem
- Syrop piernikowy
- Żeberka z tempehu
- Coq au vin – kurczak duszony w winie
- Placuszki z serka wiejskiego z truskawkami
- Sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych
- Galette z morelami i rozmarynem
- Domowa wędlina z piersi z indyka z czerwonym pesto
- Zapiekanki w stylu meksykańskim
- Koktajl odbudowujący – orzechowo-czekoladowy
- Łosoś na ostro z pomidorowym ryżem
- Gulasz z jelenia
- Lodowy trifle jeżynowo-bananowy
- Carpaccio z kalarepy
- Karp pieczony w ziołowej panierce
- Pudding czekoladowy w słoiku
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)