Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ:
- tłuczek do ziemniaków
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Krok 1: GOTUJEMY ZIEMNIAKI
Ziemniaki obieramy, zalewamy w garnku zimną wodą, solimy i zagotowujemy.
Krok 2: PRZYGOTOWUJEMY KAPUSTĘ
Cebulę obieramy, drobno siekamy i smażymy w garnku na odrobinie oleju, aż się zeszkli. Dodajemy połowę boczku pokrojonego w kostkę i 1 szczyptę cukru. Gdy całość lekko się zacznie karmelizować, dodajemy kapustę kiszoną i liść laurowy i krótko podsmażamy. Dolewamy ocet balsamiczny, sok jabłkowy i dusimy kapustę pod przykryciem.
Marchew obieramy, por oczyszczamy z wierzchnich liści. Warzywa kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Gdy sok jabłkowy odparuje, dodajemy śmietanę i dalej gotujemy na wolnym ogniu.
Krok 3: SMAŻYMY SANDACZA
Sandacza myjemy i osuszamy, a jego skórę nacinamy za pomocą noża.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę, kładąc filet skórą do dołu. Po 2 minutach dodajemy drugą połowę boczku pokrojonego w kostkę. Zmniejszamy ogień i gdy skóra sandacza się zarumieni, obracamy filet na drugą stronę. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Krok 4: PODAJEMY DANIE
Ugotowane ziemniaki odcedzamy i ugniatamy z dodatkiem mleka i masła za pomocą tłuczka do ziemniaków. Dodajemy posiekany szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i gałką muszkatołową. Filet z sandacza z boczkiem układamy na kiszonej kapuście w śmietanie i podajemy z tłuczonymi ziemniakami.
Zobacz podobne
przepisy
Placuszki z tuńczykiem
Tuńczyk sprawdzi się idealnie pod wieloma postaciami, a jako tuńczykowe placuszki z pewnością podbije Wasze serca! Przygotowuje się je niezwykle łatwo i szybko. Sami sprawdźcie!
Śląska ciapkapusta (panczkraut)
Ciapkapusta to klasyk, który jako obiadowy dodatek na pewno zrobi furorę na Waszych stołach! Spróbuj koniecznie tego niezwykłego połączenia kiszonej kapusty i ziemniaków
Pieczona makrela w chlebku pita
Masz ochotę na wyjątkową przekąskę w adriatyckim stylu? Pieczona makrela na chlebku pita z ajwarem, zielonym ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi sprawdzi się idealnie.
Bajgle z różowym serkiem, łososiem i awokado
Każdy dzień rozpoczęty takim śniadaniem musi być udany! Przygotuj (dla siebie lub bliskiej osoby) śniadaniowe bajgle z różowym serkiem i dodatkami. Będzie pożywnie i pysznie!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Banany smażone w cieście
- Ciasto czekoladowe z bananami
- Sernik cytrynowy na zimno
- Ciasteczka makowo-migdałowe
- Szynka w kapuście curry
- Domowa kapusta kiszona
- Gulasz wieprzowy z kiszoną kapustą i gnocchi
- Kopytka razowe ze smażoną kiszoną kapustą
- Paella z karkówką
- Kruche ciasteczka – przepis
- Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
- Crostini z burratą à la caprese
- Risotto z szynką i grzybami
- Bożonarodzeniowe ciasto gruszkowo-marcepanowe
- Wiosenny kopiec kreta bez pieczenia
- Kawa z borówką, rozmarynem i białą czekoladą
- Smażony filet z sandacza z kapustą kiszoną w śmietanie
- Ruloniki ziemniaczano-kabanosowe
- Pizza bez drożdży
- Domowy zakwas na żurek
- Różowe cynamonki
- Kanapka rybaka
- Pilaw z kaszy bulgur z dorszem
- Pesto z papryki
- Ciasto na pizzę z suchych drożdży
- Pasztet z mięsa mielonego z chutneyem ze świeżych pomidorów
- Zupa z zielonych szparagów z szynką i grissini
- Wegańskie hot dogi lodowe
- Makaron z kurczakiem i pieczarkami
- Tatar z łososia z sałatką z ogórka i jabłka
Przepisy według
składników
Dziękujemy za ocenę przepisu!
Twoja ocena pomoże nam wypromować najlepsze przepisy z Kuchni Lidla.
wróć do gotowania
Komentarze (0)